Sisätilojen valintoja (osa 2)

Tulisijan valinnan jälkeen teimme loput sisätilojen valinnat uuteen kotiimme.

Ihastuimme heti Uuniseppien mallistoa selatessamme harmaaseen liituraita laattaan, ja valitsimmekin sen Sanna takkaleivinuunimme pinnaksi. Loput sisätilojen valinnat olivatkin sitten vähän ”siitä se ajatus sitten lähti” -sarjaa. Meillä oli valmiiksi valittuna harmaa takka, harmaa lattia ja valkoinen seinämaali. Harmaan ja valkoisen lisäksi halusimme sisustukseen jotain punaista.

Seuraavaksi valitsimmekin kaikkiin huoneisiin kaapit. Eteiseen, kuistille ja makuuhuoneisiin valitsimme tosi tylsästi mattavalkoiset kaapinovet. Valkoinen on myös vessan ja kylpyhuoneen kalusteiden väri. Kodinhoitohuoneeseen kaipasimme jotain muuta, ja sinne valitsimmekin kiiltävät mustat kaapinovet. Ne sopii hyvin yhteen mustavalkoisen saunan ja kylpyhuoneen jatkoksi. Keittiöön sen sijaan valitsimme kiiltävän punaiset kaapinovet. Näistä meillä ei ole vielä kunnollista kuvaa, koska ovissa pidetään suojakalvot viimeiseen asti paikallaan. Kodinhoitohuoneen ja keittiön pöytätasot saivat värin lattiasta. Molempiin valittiin tasoksi sama harmaa laminaatti.

 

Kodinhoitohuoneen kaapinovet on tosiaan kiiltävällä mustalla pinnalla. Keittiön kaapinovet ovat sitten samanlaiset, mutta väri on punainen. Niistä ei ole vielä todenmukaista kuvaa antavia kuvia. Ovien suojakalvo muuttaa ovien väriä paljon ja lisäksi keittiössä on vielä melko hämärää, joten ovista ei kerta kaikkiaan saa sellaista kuvaa, että kannattaisi edes ottaa. 🙂 Tästä kuvasta näkee myös työtason värin, ja se on sama myös kettiössä. Kaiken kaikkiaan yksi tämän talon ihanimmista puolista on, että meillä on oikeasti tarpeeksi kaappeja. Ihanaa saada ensimmäisen kerran elämässä tarpeeksi kaappitilaa! Huhu tosin kertoo, että riippumatta siitä paljonko kaappeja on, niitä on kuitenkin aina liian vähän.. 😀

Alunperin pyörittelimme keittiön ja kodinhoitohuoneen välitilaan jos vaikka minkälaisia vaihtoehtoja. Tiinan suosikki oli alussa tapetti+lasi ja Reiman laminaatti. Lopulta päädyttiin varsin yksinkertaiseen ratkaisuun; valkoiseen tiilen muotoiseen laattaan. Se toimii aika kivasti silloin, kun kaapinovet eivät ole valkoiset. Samaa laattaa on muuten erillisen vessan takaseinällä.

Seinien pääväriksi valittiin valkoinen, mutta emme kuitenkaan halunneet vitivalkoisia seiniä. Teijo-Talon perustoimitukseen kuuluu joko maalatut tai tapetoidut seinät. Pyöriteltiin erilaisia tehosteseinävaihtoehtoja mielessämme. Aika alkuvaiheessa rajattiin kaikki tapettivaihtoehdot pois ihan jo käytännöllisyyden vuoksi. Muutaman vuoden päästä näemme itsemme paljon mieluummin maalaamassa seiniä kuin repimässä irti vanhaa tapettia… 🙂 Värimaailmana kaikki punaiset ja violetit sävyt kiinnostivat meitä, ja pyöriteltiin kaiken maailman värikarttoja taas riittävästi käsissämme. Päädyimme maalauttamaan molempiin makuuhuoneisiin raitoja yhdelle seinälle. Oli aika kiva yllätys, että raitojen maalaaminen ei aiheuttanut mitään lisäkustannuksia, vaikka se takuuvarmasti aiheutti lisää päänvaivaa maalarille. 🙂

Väri-idea raitaseiniin lähti Tikkurilan Kaunis Koti värilastulta 41. Värisävy N339 Renessanssi vain yksinkertaisesti miellytti molempia, ja sen kaveriksi isompaan makuuhuoneeseen valittiin Taika värikartalta Mercurius-helmiäismaali. Idea tuntui hyvältä ja oli tosi kiva huomata, että se toimi myös käytännössä tosi kivasti! Pienempään makuuhuoneeseen valittiin Renesanssi-maalin kaveriksi tumman harmaa V489. Tämäkin toimii ainakin meidän mielestä aika kivasti. 🙂

Suurimpaan osaan talosta on jo asennettu lattialaminaatti paikalleen, mutta se ei näy vielä kuvissa, koska se on peitetty pahvilla. Hyvä niin, eipähän tule mitään damagea lattiaan vahingossakaan. 🙂 Mutta kuten kuvista näkyy, talo valmistuu ihan älyttömällä vauhdilla. Ihan käsittämätöntä ajatella, että aika pian pitäisi ruveta jo muuttopuuhiin! Itse talo alkaakin olla jo aika viime silausta vaille valmis. Kodinkoneet, listoja ja kaikkea muuta pientä vielä puuttuu, mutta isoista asioista ei ole enää kiinni. Piharakennus on vielä enemmän keskeneräinen, mutta aika hyvällä mallilla sekin jo on! Seuraavaksi pitäisi oikeastaan merkitä talon paikka tontille, ja tehdä maansiirtotyöt.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: