Pikavisiitti Saariselällä!

Kävimme tällä viikolla pikavisiitin Saariselän maastoissa. Olipa mahtavaa päästä taas tunturiin!

Blogin hiljaiselosta huolimatta meidän arki on ollut viime aikoina kaikkea muuta kuin hiljaista! Meneillään on ollut kaiken maailman bisneksiä, kevään viimeisten opiskelukiireiden ja omien treenien lisäksi.

Viime viikolla ohjelmassa oli metsänistutusurakka Sodankylän ja Savukosken maastoissa. Kyseessä oli 19 000 taimen urakka, mikä tarkoitti neljää tiukkaa työpäivää. Istutimme kahtenä päivänä noin 5 tuntia ja kahtena noin 10 tuntia. Hommaa ei helpottanut ollenkaan +30 asteessa huidellut helle ja soiden keskellä sijainneet istutusaukeat. Selvisimme urakasta kuitenkin kohtalaisissa voimissa ja hyvällä mielellä. Fyysinen työ käy toukokuussa varsin hyvin kestävyystreenistä, ja kun viihdymme muutenkin metsässä hyvin, meni aika kohtuu nopeasti.

Tällä viikolla kävimme sitten korkkaamassa Saariselän maastopyöräilykauden. Agendalla oli Saariselkä MTB:n reittien kunnon tarkastus, ja myös uusien polkupätkien kartoittaminen. Maasto olikin uskomattoman kuivassa kunnossa ajankohtaan nähden. Yleensä kesäkuun alku on vielä melko kylmää ja märkää Saariselän korkeudella, ja ei ole epätavallista että näihin aikoihin olisi vielä luntakin tunturissa. Nyt kelit oli aivan huikaisevan hienot – lämmintä +20 asteen molemmin puolin, ja aurinkoista ja kuivaa. Pyöräilyn lisäksi ehdimme tehdä myös muutaman rullahiihto- ja jalkalenkin. Mutta niinhän tunturissa aina käy, että aika loppuu liian aikaisin. Mielellään olisimme viettäneet selällä vielä muutaman yön, mutta opiskelukiireet pakottivat palaamaan Rovaniemelle jo tänään. Toivottavasti pääsemme kuitenkin pian takaisin tunturiin – siellä mieli lepää. 🙂

Sitä ennen meillä on kuitenkin edessä kisakauden avaus Jyväskylässä ensi viikonloppuna. 🙂

PS. Jos haluatte nähdä, miltä Saariselän maisemissa näytti viime viikolla, käykää tsekkaamassa Saariselkä MTB:n FB-sivu. Siellä muutamia kuvia!

Näillä miettein uuteen viikkoon,

Tiina&Reima

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: