Kauden avaus Kilpiksellä

Heippa! Huippu hieno viikko Kilpiksellä on takana ja ollaan taas kahden viikon tauon jälkeen kotona Rovaniemellä.

Viikko meni taas kerran ihan älyttömän nopeasti. Kelit oli paremmat kuin mitä uskallettiin odottaa. Joka päivä oli pitkälle iltapäivään asti hankikelit ja ensimmäistä aamua lukuun ottamatta joka päivä paistoi aurinko täydeltä terältä. Lunta oli enemmän kuin koskaan aiemmin vapun tienoilla eikä tunturissa ollut juuri ollenkaan pälvipaikkoja. Hiihtoa saatiinkin alle reilusti yli 20 tuntia, ja naamasta näkee että ulkona on oltu. 🙂

Saatiin viikko myös rytmitettyä todella mukavasti niin, että jaksoi hiihtää pitkiä lenkkejä hyvin vielä loppuviikostakin. Aiemmin on joskus käynyt niin, että ensimmäisinä päivinä on hiihtänyt itsensä sippiin niin että loppuviikko on ollut väsynyttä taaperrusta. Nyt pisimmät 4-6 tunnin lenkit tehtiin keskimmäisinä päivinä ja lyhyemmät 2-3 tunnin lenkit alku- ja loppureissusta. Eilisen 2h15min lenkki aamulla ennen kotimatkaa tuntuikin jo naurettavan lyhyeltä aamulenkiltä. 🙂

Jälleen kerran Kilpiksen reissu aloitti uuden harjoituskauden ja päätti menneen hiihtokauden aivan loistavasti. Pitkät nautiskelulenkit tunturissa, pitkissä nousuissa ja liukkailla hangilla palauttaa mielen ja kropan, ja valmistaa elimistöä samalla uuteen kauteen. Ihan parasta. 🙂 Tunturissa näkee ja kokee sellaista, mitä Suomessa ei kovin monessa paikkaa voi kokea. Kilometrien mittaisia nousuja ja laskuja, mielettömän hienoja kallioita sekä veden, jään ja lumen muodostelmia. Hanki kimaltelee auringossa miljoonien timanttien lailla, ja kun tunturiin laskeutuu sumu, kaikki on täysin valkoista. Poroja näkee tuhansien porojen tokissa ja näimmepä myös ahman jäljet tunturissa. Riekkoja pölähtää lentoon vähän väliä, ja siellä täällä hyppii jänis. Välillä puhaltaa tuima tunturituuli, välillä on niin hiljaista, ettei kuulu mitään muuta kuin omien suksien ja sauvojen tasainen suihke. Täydellistä!

Lisäilimme galleriaan uusia kuvia Kilpikseltä, vaikka eihän kuvat missään nimessä anna oikeutta Yliperän maisemille. Ne pitää nähdä ja kokea itse! 🙂 Kuvien välityksellä näette kuitenkin pienen palan taivasta!

Seuraavaksi ohjelmassa on opiskeluviikko ja kesäharjoittelun aloitus. Kesän kuvioista kirjoitellaan lisää lähiaikoina, siellä on tiedossa kaikkea kivaa. 🙂

Heippa tältä erää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: