Helmikuu

Milloinhan viimeksi oltaisiin vietetty helmikuussa yhtä paljon aikaa kotona kuin tänä vuonna?

Tänä vuonna helmikuussa ei nimittäin ollut yhtään kisareissua! Tammikuussa oli pieniä terveyshuolia, minkä takia ei lähdetty SM-kisoihin Vöyrille. Mutta helmikuussa oltaisiin kyllä hiihdetty, jos joku olisi kisoja järjestänyt! Erikoista on se, että kalenteri ammottaa tyhjyyttään!

Etelä-Suomessahan kisoja olisi ollut kalenterissa, mutta niistä kisoista suurin osa peruttiin lumipulan vuoksi. Lapissa missä lunta on, ei järjestetä kisoja! Tuntuu vähän tyhmältä, että marraskuun alun ja itsenäisyyspäivän väliin pitää tunkea kisoja päälekkäisille viikonlopuille, ja sitten kun on parhaat talvikelit, niin kukaan ei järjestä kisoja! No, katellaan taas sitten maalis-huhtikuun taitteessa!

Yhdet kisat järjestettiin tässä itsekin, nimittäin Fatbike SM-kisat! Järkkäilyhommat on ihan kivoja, ja ne sujuu jo ihan rutiinilla. Mutta jos järjestää, niin sitten ei pidä kyllä ajaa! Jokohan me opittaisiin sen verran? Tai ainakaan ei pidä ajaa 15kg pyörällä! 😀 Eli omista suorituksista ei niissä kisoissa jäänyt kyllä muistelemista! Paitsi sen verran, että Reima kuvasi tosi kivaa videon pätkää kisan alkupäästä!

Kun kisoja ei ole ollut, on saanut treenailla aika rauhassa kotimaastoissa Saariselällä ja Inarin Juutuanvaarassa. Nyt kun Saariselällä alkaa olla sesonki kovimmillaan, on kovia treenejä mukava mennä suosiolla tekemään Inariin. Siellä riittää maastoa, ja saa hiihtää rauhassa. Pitkiin lenkkeihin sen sijaan löytyy loistavat puitteet lähtien ihan kotitalon nurkalta. Fiiliksen mukaan voi lähteä laduille hiihtämään tai talvipoluille pyöräilemään tai juoksemaan Vekun kanssa. Lumikengät ja metsäsuksetkin tuovat kivaa vaihtelua harjoitteluun.

Hiihtokelit ovat olleet taas Saariselälle tyypillisen hitaat. Joku aika sitten tuli yhtenä päivänä kauhean tuiskun kanssa 20cm lunta. Sitten kun pakkanen tipahti -30 asteeseen, niin lopputulos on aika narskahtava. 🙂 Ja lunta on tosiaan paljon! Sitä on niin paljon, että kun nämä täältä päättää lähteä niin alajuoksuilla saattaa olla aika paljon vettä! Joku hyvä puoli siinäkin, että on rakentanut talon mäen päälle..

Vaikka kalenteri on kääntynyt maaliskuulle, ei kisatilanne näytä juurikaan paremmalta. Niinpä varmaan menee vielä 2vk lisää kotimaisemissa. Sitten jäljellä onkin reippaan kuukauden pätkä, jossa kisoja riittää joka viikonlopulle. Kauden tärkeimmät kisatkin on vielä edessä päin, nimittäin huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna hiihdettävät SM-hiihdot Ristijärvellä. Sinne mennessä pitäisi kairata esiin terävä kunto!

Pyöräilykausi alkaa viime vuoden tapaan heti, kun hiihtokausi loppuu. Suunnataan nimittäin jo ennen vappua jälleen Espanjan aurinkoon pyöräilemään! Pyöräilyn kisahommat alkaa sitten kesäkuun alussa.

Tässäpä vielä kuvia ehkäpä Suomen parhailta laduilta, Inarista ja Saariselältä!

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑