Lokakuu

Viimeisen päivityksen jälkeen ollaan päästy siirtymään lumille!

Urheilussa aika harva asia menee niin kuin Strömsössä. No, tänä vuonna ensilumenkausi meni Saariselällä niinkuin Strömsössä tai ehkä vielä vähän paremmin.

Ainahan sitä toivoo, että talvi tulisi siinä lokakuun puolivälissä ja hyvin pian pääsisi hiihtämään myös luonnonlumille. Tänä vuonnakin sitä toivottiin, ja tänä vuonna se myös toteutui!

Kahden viikon loman vietimme pääasiassa kotona. Välillä käytiin tekemässä treenejä Inarin Juutuanvaarassa, mutta muutoin treenattiin kotimaastoissa. Sellainen hauska faktakin huomattiin, että sen jälkeen kun muutettiin tänne 2013, ei olla vietetty yhtään kokonaista lomaa kotona. Sen sijaan silloin, kun asuttiin Rovaniemellä oltiin jokainen pitkä viikonloppu täällä. 🙂

lokakuu2019-02
Hiihtokauden avaus luonnonlumella 20.10.2019

Loman viimeisenä päivänä eli 20.10. päästiinkin jo avaamaan hiihtokausi luonnonlumella. Melko hienoa! Vähän tämän jälkeen alkoi valmistua ensilumenlatua Saariselkä – Laanila välille. Lokakuun loppupuolella tuli valmiiksi koko tykkilatu, ja myös Kiilopäälle ja Kakslauttaseen todella mainiossa kunnossa olevat koneella ajetut luonnonlumiladut. Ollaan myös päästy heti testaamaan uutta kalustoa ilman riskiä suksien naarmuttamisesta. Sekin on aika iso asia, kun itse kalustoa huolletaan.

Me ollaan molemmat sellaisia, että me ei kerta kaikkiaan viihdytä ruuhkaisilla ja huonokuntoisilla säilö- ja tykkiladuilla. Silloin kun vielä asuttiin Rovaniemellä ja käytiin ensilumenleireillä Vuokatissa, koko harjoituskauden huonoimmat treenit tuli tehtyä Oukun ja Vuokatin ensilumenladuilla. Kai sekin on taito, että osaa hiihtää sellaisella pehmeällä ja epätasaisella ryynilumiladulla. Mutta siellä ei kyllä saanut ikinä muuta kuin kropan ja tekniikan sekaisin, ja sukset hiontakuntoon. Eli sitä taitoa meillä ei toden totta ole!

lokakuu2019-04
Saariselän ensilumenladulla ei tarvi kahlata jauholaarissa!

Nyt ollaan päästy tekemään jo kaksi hyvää treeniviikkoa luonnonlumella, ja kisakauden avaukseen meillä on aikaa vielä vähän vajaa kolme viikkoa. Vuokatin Suomen cup tuli todellakin meille aivan liian aikaisin niin kuin se tulee joka vuosi, eikä edes harkittu sinne lähtöä. Inhorealistisesti puhuen kisakauden avauksesta näin aikaisin ei taida olla hyötyä kenellekään muulle kuin Vuokatin Urheiluopiston majoitusmyynnille.

lokakuu2019-03
Hiihtokunto löytyy pitkiltä luonnonlumi laduilta!

Mutta tosiaan, kerrankin on mahdollista saada riittävästi lumituntumaa, hiihtokilometrejä ja hyviä harjoituksia alle ennen ensimmäisiä kisoja. Vastaava alkutalvi Saariselällä on ollut viimeksi kymmenen vuotta sitten, joten tätä osaa todellakin arvostaa. Oikeastaan suurin vaara tässä on, että ei osaa pysyä pois tuolta ladulta ja on marraskuun lopulla aivan överissä. Eli ohjelmassa on sopivasti hiihtoa ja hyviä harjoituksia Suomen parhailla laduilla, ja siihen kylkeen riittävä määrä lepoa.

Kisakausi on tarkoitus alkaa 23.11. Rovaniemen Suomen Cupissa ja jatkua heti seuraavana päivänä Saariselän FIS-hiihdoissa. Kisakauden alku on ollut meille molemmille oikeastaan aina aika tahmeaa, ja edellinen hyvä kauden avaus taisi olla samana vuonna, kun oli viimeksi luminen alkutalvi. Eli toivotaan, että nämä alkutalven loistavat olosuhteet toisivat meille edes keskinkertaisen alkukauden.

lokakuu2019-01
40cm luonnonlunta marraskuun alkupäivinä!

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑