Kevät!

Kuten niin monesti aiemminkin, kevättalvi on kulunut ihan hurjaa vauhtia.Edellisen päivityksen jälkeen ollaan hiihdetty kilpaa joka viikonloppu. Kisapaikkakuntina ovat olleet muun muassa Harstad, Vesisaari, Ylitornio, Kestilä, Taivalkoski, Posio ja Äänekoski. Autoilu kilometrejä tähän kevättalveen on kertynyt noin 7 500km, hiihtokilometrejä huomattavasti vähemmän.

Kevään aikana meille molemmille on tullut hyviä ja huonoja suorituksia, ja osa on ollut jotain sieltä väliltä. Myös sukset ovat olleet välillä loistavia, mutta joissain kisoissa on ollut myös ongelmia sillä saralla. Lisäksi ilmassa on leijunut myös terveyshuolia, jotka ovat johtaneet huonoihin suorituksiin ja keskeytyksiin.

Tiinalle kevään parhaat hiihdot osuivat Taivalkosken FIS-hiihtoihin pääsiäisenä, joista tuloksena oli voitto ja 4. sija. Reima hiihti Ylitorniolla Suomen cupin viestissä ehkä kauden parhaan hiihtonsa, mutta seuraavan päivän vapaan 50km meni totaalisen pieleen huonon suksivalinnan seurauksena.

Äänekosken ja Ylitornion SM-kisat menivät meidän osalta kaksijakoisesti. Tiina hiihti Äänekoskella ihan kohtalaisen hyvin, vaikka suoraan sanottuna tulokselta odotettiin enemmän. Ehkä tässä oli osansa myös olosuhteilla. Ylitornion 30km oli hyvä suoritus, joskin sijoitus juuri top30 ulkopuolella jäi hieman kaihertamaan. Pienellä parannuksella sijoitus olisi noussut kummasti.

Reimalla sen sijaan oli Ääneskoskella isoja terveyshuolia, jotka johtivat vapaan kisan jälkeen lanssikyydillä terveyskeskukseen. Siihen nähden sijoitus 43. oli varsin kohtuullinen. Mitään kamalan hälyyttävää ei tässä vaiheessa ole löydetty, mutta tutkimukset jatkuvat koti TK:ssa toukokuussa.

Kisakausi päättyi tänä vuonna Juutuan Rajaseutuhiihtoon. Inarissa lumi ehti tosi vähäksi, eikä Juutuanvaaran kisavitoselle ollut tänä vuonna mitään asiaa. Kovalla työllä kisapäiväksi saatiin aikaiseksi 1,5km latu, jossa kisat saatiin hiihdettyä. Itse kisa pehmeässä lumisohjossa meni enemmän karnevaalimeiningillä, eikä sellaista samanlaista kunnollista kisahiihtoa kuin pääsiäisenä saanut enää aikaiseksi.

Kisan jälkeen kiiruhdettiin kotia pakkaamaan pyörät ja ajokamat kassiin, ja sunnuntai aamuna suunnaksi otettiin Teneriffa.

Alla kuvakimara Saariselän keväästä! Paljon kevään aikana ehti taas kertyä kuvia kameraan, mutta niin vain kaikki komeimmat on otettu kotoa Saariselältä! 🙂

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

 

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: