Juutuanvaara!

Edellisen päivityksen jälkeen ollaan käyty pari kisareissua Oulun seudun ”suosikkimaastoissa”.

Helmikuun lopussa käytiin hiihtämässä tammikuussa pakkasen vuoksi perutut Oulun hiihtoseuran kansalliset hiihdot. Keli oli tammikuusta onneksi lämmennyt ja tällä kertaa kisat hiihdettiin vesisateessa. Ehdittiin testata sukset ennen vesisateen alkua, ja silloin ne oli varsin hyvät. Puoli tuntia ennen lähtöä alkoi satamaan ihan kunnolla vettä, eikä sukset olleet kisassa enää ihan kilpailukykyiset. Siihen nähden tulos kisassa ei ollut ihan katastrofaalinen.

Viikkoa myöhemmin hiihdettiin Ainiovaarassa piirikunnalliset hiihdot ja Kestilän perinteisen laskiaishiihdot. YT:llä on aina mahtava hiihtää kilpaa! Tällä kertaa porukkaa oli viivalla harmittavan vähän, mutta ihan varmasti hyvät harjoitukset saatiin tehtyä. Yhteislähdöillä hiihdetyissä kisoissa molemille irtosi ykköstilat.

Kestilän kisasta ei oikein voi sanoa samaa.. 🙂 Kestilän tasamaa ja perinteisesti erittäin pehmeä latu menee vahvasti meidän epämukavuusalueelle, ja tulos oli sen mukainen. Mutta tulipahan käytyä..

Muutaman viime viikon aikana ollaan käyty tekemässä useampi tehoharjoitus Juutuanvaaran kisavitosella. Jostain syystä se hyvä kisakunto on usein löytynyt Juutuanvaarasta, joten sieltä sitä ollaan taas kovasti yritetty etsiä. 🙂 Kai se on niin, että kun itseään riittävän jyrkkään ja pitkään nousuun rääkkää, niin muut kisamaastot alkaakin tuntua helpoilta. Kiitoksia vain Heikille, joka talkoohommina on laittanut meille kisavitosen aina tarvittaessa priimakuntoon! Viime viikolla meillä oli Vekkukin Inarissa mukana, ja käytiin tekemässä loppuverkat Otsamon ladulla. Oli hieno reissu!

Loppukauden kisoissa Juutuanvaarassa treenattua kuokkaa tuleekin tarvitsemaan. Tänä viikonloppuna suuntaamme Harstadiin Norges Cupin kisaan, jossa on ohjelmassa naisilla 20km ja miehillä 30km vapaata väliaikalähdöllä. Norjassa nämä kisat ovat FIS-kisoja, joten sinne voi osallistua muutkin kuin norjalaiset. Kisaratakin vaikutti kivalta, korkeuseroa vitosella 60m luokkaa. Milloinhan viimeksi Suomen kisakalenterissa on ylipäänsä ollut tällaista matkaa, saati vielä Suomen cupissa?

Seuraavalla viikolla vuorossa on sitten Pohjois-Norjan mestaruuskisat Vesisaaressa. Sielläkin on mukavat matkat ja maastot tiedossa. Sen jälkeen onkin vuodessa kauden viimeiset SM-kisat Äänekoskella ja Ylitorniolla.

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: