Bioracer Nordic

Vihdoin se on julkista! Nimittäin pitkäaikaisen yhteistyökumppanimme Bioracerin hiihtomallisto!

Olemme ajaneet jo vuosia Bioracerin pyöräilyvaatteilla, ja kaikille Saariselkä MTB Stagesin osallistujille Bioracer on tuttu myös Saariselkä MTB ajopaidan valmistajana.

Vuoden päivät sitten Bioracerin Lieven kyseli meiltä, josko meillä olisi kiinnostusta lähteä mukaan testaamaan Bioracerin kehitteillä olevaa hiihtomallistoa. Asia oli silloin vielä todella hyshys-osastoa, mutta ensimmäiset asut saatiin kotiin testiin jo vuosi sitten tammikuussa.

Ihan niistä ensimmäisistä mallikappaleista kävi jo selväksi, että Bioracerin huipputason materiaaliosaaminen oli siirtynyt loistavasti pyöräilyvaatteista hiihtopuolelle. Ehkä juuri se kokemus pyöräilyasujen toimivista ja miellyttävistä materiaaleista vakuutti meidät hyppäämään mukaan kelkkaan.

Vuoden aikana asiat ovat edenneet niin, että vuoden vaihteen tienoilla pääsimme hypistelemään meidän omalla designilla tehtyjä hiihtoasuja. Ja jos ne ihan ensimmäiset testiversiot olivat jo hyvin istuvia ja hyvännäköisiä, niin nämä viimeisimmät versiot ovatkin sitten ihan todella hienoja.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Joku saattaa mielessään miettiä, että osaakohan belgialainen firma tehdä oikeasti toimivia hiihtoasuja. Meidän kokemuksen mukaan osaa. Asut ovat todella hyvin istuvia, niin kisa-asut kuin lämmittelyasutkin. Ei kiristä, ei purista eikä läpätä. Materiaalit vaikuttaa äkkiseltään ohuilta ja kevyiltä, mutta ne ovat todella lämpimiä olematta yhtään paksuja. Kylmimmillään ollaan ehditty testaamaan -28 asteessa, eikä tullut kylmä.

Se mikä Bioracerin mallistossa on erityisen hienoa, on se että omalla designilla asuja voi tilata hyvinkin pieniä määriä. Eli aina ei tarvitse kerätä kymmentä kappaletta asuja, että tuotanto onnistuu omalla designilla. Omassa suunnittelussa on oikeastaan vain mielikuvitus rajana. Vuosien varrella meillä on ollut omien suunnittelujen kanssa jos vaikka minkälaisia ideoita, ja aina on onnistunut. Niin nytkin. Tavoitteena oli tehdä pirteä asu, joka erottuu joukosta, ja mielestämme onnistuimme aika hyvin. 🙂

Lisätietoa Bioracer Nordic mallistosta löytyy Bioracerin nettisivuilta ja Bioracer Suomi FB-sivulta. Jos asia alkoi kiinnostaa, kannattaa lisätietoja kysyä myös suoraan Bioracer Suomen Lieveniltä ja Antilta vaikka sähköpostilla info@rush.fi.


Nopeista ja tyylikkäistä asuista huolimatta kisarintamalta ei ole valitettavasti vielä kamalan paljoa kerrottavaa. Alkukausi oli odotetusti tahmea. Kun syksy oli sellainen kuin se oli, ei ihmeitä pidä odottaa. Joulukuussa kunto kääntyi kivasti nousuun, mutta sitten kisat toisensa jälkeen peruttiin. Ensin lumen puutteen ja sitten pakkasten vuoksi. Joulun aikoihin Tiina vietti viikon flunssapotilaana, ja loppiaisen aikaan Reimalla tulehtui hammas. Flunssa on onneksi jo takana päin, ja tulehtunut hammaskin on tällä viikolla otettu pois.

Seuraavaksi luvassa olisi runsaasti kisoja, oikeastaan ihan jokaiselle viikonlopulle. Toivottavasti molemmat pysyisi terveenä ja kulku alkaisi pikku hiljaa kääntyä parempaan.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: