SM-viesti Taivalkoski ja Pentik-hiihdot

Kisakausi alkaa olla aikalailla lopussa. Enää edessä on Kultapullokisa viikonvaihde Inarissa.

Pari viikkoa sitten Taivalkoskella hiihdettiin tämän kauden viimeiset SM-hiihdot. Meille kisareissu oli melkolailla lyhyt, sillä Reima hiihti ainoastaan viestissä lauantaina ja Tiina oli mukana ainoastaan huoltohommissa.

Tällä kertaa Inarin Yrityksen viestijoukkueen alkuasetelmat olivat haastavat. Niila oli pääsiäisen aikaan kipeänä, ja aika pitkään oli epävarmaa, että saadaanko porukkaa ollenkaan viivalle. Viivalle päästiin, mutta sijoitustavoitteet jouduttiin kyllä kuoppaamaan jo ennen lähtölaukausta. Kaikki viestinviejät hiihtivät varmasti sen minkä pääsivät, ja Reima pääsi ankkuriosuudelle sijalta 27. puolihevosenkenkää kärjessä hiihtäneiden Kouvolan ja Vuokatin joukkueiden edelle (eli siis Reiman osuuden alkaessa oltiin jo lähes 3,3km kierros kärkeä jäljessä).

Kouvolan ankkuri Ville Nousiainen hiihti Reiman kiinni toisen kierroksen alussa, minkä jälkeen Reima ja Ville hiihti suurin piirtein yhtä matkaa. Kieltämättä siinä tiukan kärkitaistelun välissä hiihtäminen oli vähän haastavaa. Villeä peesaamalla olisi ollut mahdollista hiihtää vähän kovempaa, mutta sitä riskiä ei halunnut ottaa että olisi vahingossa häirinnyt kärkitaistelua. Seuran TV-aika tuli kuitenkin varmistettua, kun Reima pääsi koko ajan kärkitaistelun kuviin mukaan. 🙂

Tällä kertaa Inarin joukkue päätyi ihan kunnialliselle sijalle 20., vaikka tavoitteena ollut sijoitus 10 tuntumaan jäi kyllä rehellisesti sanottuna aika kauas. Viesti on siitä kiehtova laji, että hyvään suoritukseen vaaditaan aina neljä onnistunutta hiihtoa. Nyt sellaista suoritusta ei saatu, jolloin sijoituskin jäi tavoitteesta.

Viime viikonloppuna sitten käytiin meille perinteisesti Posion Pentik hiihdoissa. Posiolle meille sattui ensimmäinen suksipummi. Keli oli ihan tyypillinen kevätkeli – aamulla jäistä, päivällä oikein kunnon vesikeli. Valitsimme molemmat jääkelin suksen. Tiinan kisan aikaan latu oli vielä enimmäkseen jäinen, joten suksi pelasi lässähtänyttä stadionaluetta lukuun ottamatta hyvin. Tiina kääri naisten sarjasta voiton helpohkosti.

Naisten ja miesten kisan välissä oli vain noin 45min, mutta niin vain latu ehti lässähtää oikein kunnon vesikeliksi miesten kisaan. Reiman kisan aikana jäisiä paikkoja ei tainnut enää oikein ladun varresta löytyä. Eli suksella tuli takkiin, mutta onneksi Reima sai huonommalla kapulallakin käärittyä kakkossijan tiukan sekuntitaistelun jälkeen.

Kisan jälkeen alkoikin sitten vasta meidän Posion reissun jännä osuus. Ajoimme nimittäin kisoista suoraan Tervolaan hakemaan kotia meidän perheen uusinta jäsentä! Kotiimme muutti kahdeksanviikkoinen hurmuri nimeltä Lapin Neidon Kukkulan Kuningas, eli tuttavallisemmin Vekku. Vekku on Suomen Lapinkoira, ja siitä taitaa kasvaa meille melko etevä lenkkikaveri!

vekku-01

Ensimmäiset päivät uuden kaverin kanssa on olleet tietenkin jänniä, kun ollaan tutustuttu toinen toisiimme ja opeteltu yhteisiä tapoja. Tämä nuori mies on osoittautunut kuitenkin ihan tosi reippaaksi, eikä ole ollut moksiskaan vaikka ollaan vähän leikkien välissä käyty lenkillä ja töissä. 🙂

Vaikka hiihdon kisakausi jatkuu viikonloppuna vielä kahden kisan verran, ollaan jo aloiteltu pyörätreenejäkin. Tällä viikolla oli mukavan lämpimiä päiviä, minkä kannustamana kaivettiin Honzot esiin ja lähdettiin ajelemaan Kaunispään nousua ees taas. Tällä viikolla ollaan myös nautiskeltu tämän talven ensimmäisistä kantohangista! Siinä on sitä jotain! Toivottavasti hanget pysyy vankkoina myös ensi viikolla, niin päästäisiin vielä ajelemaan Wozoilla hangille!

toukokuu2018-01

toukokuu2018-02

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: