Virpiniemen talvikisat ja Rukan Suomen cup

Viime viikkoina ollaan päästy takaisin kisailun makuun!

Pari viikkoa sitten käytiin yhden yön keikka Oulussa hiihtämässä Virpiniemen talvikisat, ja viime viikonloppuna hiihdettiin sitten Rukalla Suomen cuppia.

Virpiniemen kisoja oltiin ehditty jo joku tovi odotella, sillä kisoja on ollut tosi vähän ja esimerkiksi Tanan Solrennet kisat peruttiin pakkasen vuoksi. Ollaan varmasti jo usein todettu, että Oulun tasamaat ei sovi meille eikä me tykätä sillä suunnalla hiihtää. Mutta koska kisoja ei kerta kaikkiaan ole ollut tarjolla, niin päätettiin lähteä käymään mutkat Virpiniemessä.

Tasamaashokkia ei helpottanut ainakaan se, että Virpiniemessä oli ihan todella nopea liippakeli. Kyllä oli vähän tekniikassa säätämistä, kun yhtäkkiä taas olisi pitänyt osata vähän liukua suksella. 😀 Siihen nähden ihan kohtalaisesti onnistuttiin. Reima kävi kisan voitosta tiukan väännön, ja päätyi lopulta toiselle sijalle Mikael Norbergin ja Niklas Niskan väliin. Suomessa on jostain syystä otettu käyttöön typerä systeemi, että naapurimaiden seurojen edustajat siirretään tuloslistalla ”kilpailun ulkopuolella” omalle rivilleen. Eli ykköspysti jaettiin Reimalle, mutta Mikaelillehan se olisi kuulunut.. Tiinakin hiihti ihan kohtuulliselle sijalle 4, vaikka pettyneen jälkimaun hiihto kyllä jätti.

Virpparin jälkeen odoteltiin ihan innolla Rukan maastoja. Väliviikolla käytettiin 50 neurologia lumikenkäilemässä, availtiin hiihtäjien jumeja hierontapöydällä ja opetettiin vähän turisteja hiihtämään ja joillekin näytettiin meidän hienoja läskipyöräreittejäkin. 🙂 Töitä on pakko tehdä silloin kuin niitä on, ja joskus ne osuu tärkeillekin kisaviikoille. Toisaalta upeassa kevät auringonpaisteessa ulkona on ollut ihan mielellään.

Sitten Rukalle. Meidän molempien Rukan kisaa vaikeutti lähtöpaikat aika takariveissä. Etenkin Reimalta pääsi alkutohinoissa ihan kärkiletkat karkaamaan, ja Rukan melko kapeilla laduilla ohittelu ei ole aina ihan helppoa. Lopputuloksissa sijoitukseksi tuli 24. Tunne hiihtoon oli vähän huonompi kuin Virpiniemessä, mutta onhan tuo ihan kunniallinen tulos kuitenkin. Väliaikalähdöllä sijoitus olisi varmasti ollut parempi, kun olisi päässyt hiihtämään rauhassa omalla vauhdinjaolla.

Tiinalle sattui Rukalle aika musta päivä. Ilman sen syväluotaavampaa analyysia hiihto oli yksinkertaisesti umpisurkeaa, ja matka jäi kesken 5km tietämillä. Olo oli kyllä jo muutaman päivän ennen Rukaa aika väsynyt, joten huono vire ei toki tullut ihan puskista. Jos pientä analyysiä on pakko tehdä, niin varmasti Saariselän (edelleen jatkuvat) nihkeät kelit ja työt yksinkertaisesti tyhjensi tankin ja hidas hiihtäminen on jumittanut jalkoja jo pidemmältä ajanjaksolta.

Rukalla kuuli muuten jonkin verran valitusta nihkeästä kelistä… Tervetuloa vaan meidän todellisuuteen! 😀 Meidän jalkaan Rukan keli nimittäin tuntui mukavan liukkaalta! Keli tuntui jopa niin liukkaalta ja lämpimältä, että ehkä vähän liian iso havu tuli tehtyä suksen pohjaan. Laskuihin suksi kulki oikein hyvin, mutta ehkä kuvio otti vähän nousuissa ja Valkeisenvaaran päällä kiinni.

Seuraavaksi on luvassa pääsiäisrundia Taivalkoskelle, Keminmaahan ja Ylitorniolle. Ihan tosi tosi tosi harmi, että Ylläksen kisat siirrettiin Kallille. Ylläksellä on kuitenkin yksi ihan meidän suosikkiradoista ja Ylläksen kisoissa on yleensä meillä mennyt hyvin. Harmi sinänsä, että Ylläksellä ei jaksettu ”tekohengittää” tätä meidän Lapin kuihtuvaa hiihtoa. Niin se vaan on, että väki vähenee, mutta silti pitäisi jaksaa tehdä sitä talkootyötä, että nämä meidän Lapin hiihdon hienot perinteiset tapahtumat eivät kuolisi. Toivottavasti Ylläksen kisat olisi kalenterissa taas ensi vuonna!

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: