Helmikuu

Helmikuu tuli ja meni…

Helmikuussa meidän ohjelmaan kuului pari kisaviikonloppua. Lääninmestaruuskisat hiihdettiin Sodankylän Kommatissa ja Meri-Lappi hiihdot Keminmaassa. Treenejä haittasi koko helmikuun ajan edelleen pakkaset – onneksi muutamana päivänä kuitenkin pystyi tekemään suunnitellut kovemmat harjoitukset. Sen vaan voi kyllä sanoa, että riittäis jo nämä pakkaset yhdelle talvelle! Jos joku viitsii kitistä etelän pakkasista niin voi tulla tänne kokeilemaan! Ei ole helppoa olla ulkoilmaurheilija, jos joulusta helmikuun loppuun keskilämpötila on -18 ja lumilaatu on suurinpiirtein yhtä hidasta kuin hiekkapaperi. 😀

Kommatissa hiihdettiin normaalimatkat perinteisellä tyylillä ja vapaan pariviestit. Pystyimme molemmat hiihtämään ihan OK perinteisen kisat, joskaan se nyt ei vielä tarkoita oikein mitään. 🙂 Tiina sijoittui naisten sarjassa kolmanneksi ja Reima miesten sarjassa neljänneksi. Kun piirinmestaruuskisojen hengen mukaisesti listalta napataan pois muiden piirien hiihtäjät, kirkastui sijoitukset ykköseksi ja kolmoseksi. Jos vanhat merkit pitää paikkansa, vapaan pitäisi alkaa kulkea oikein kunnolla, silloin kun perinteiselläkin pystyy hiihtämään kohtalaisesti.

Kallilla hiihdettiinkin sitten vihdoin vapaata. Matkat oli meille suosiolliset 5km ja 10km vapaata, mutta kisaa edeltävä viikko oli jälleen kerran niin kylmä, ettei kisaviikolla juuri päässyt pikkusuksiin koskemaan. Tulokseksi tuli ok sijoitukset, Tiinalle 3. ja Reimalle 5. mutta suoritukset jättivät kyllä runsaasti tavaraa hampaan koloon. Pikku hiljaa olisi hyvä, että pääsisi tekemään kunnon hiihtoharjoituksia lauhemmassa säässä. Hiihtotuntuman puute tuntuisi verottavan kisasuorituksia nyt ihan kovasti vauhtia.

Kisojen lisäksi ollaan onneksi saatu jotain muuta hyödyllistä aikaan viime aikoina. Saariselällä on jo pitkään toisteltu erinäisissä yhteyksissä talvipyöräily ja -kävelyreittien tarvetta. Kukaan ei ole kuitenkaan nähnyt asiaa niin tarpeelliseksi, että olisi halunnut lähteä rahoittamaan tai tekemään reittiä. Kiilopään porukka otti jo viime talvena asian työn alle, ja he ovat omalla työllä pitäneet kunnossa pientä reittiverkostoa Kiilopäällä. Meitähän se nyt ei ole varsinaisesti hyödyttänyt, joten jotain piti tehdä asialle.

Aika työn ja tuskan takana tämä reitti on ollut, mutta viimein pari viikkoa sitten saatiin homma käyntiin, ja Saariselän ja Kiilopään välille avattiin noin 15km pitkä reitti, joka yhdistyy Kiilopään reitistöön. Melko hieno reitti siitä kyllä tulikin, joten kaipa se taas meni niin että ”parempi myöhään kuin ei milloinkaan”.. Ikäänkuin reitistön avajaisiksi, järjestettiin viikko sitten Saariselkä MTB Fatbike tapahtuma. Mistään yleisömenestyksestä ei voida puhua, mutta keli oli mahtava ja reitti oli hieno. Jos vaikka tämä reitistö saataisiin ensi talvelle pysyväksi, tapahtumaa voisi alkaa vähän markkinoimaankin aiemmin kuin viikkoa ennen tapahtumaa. 🙂

Saariselän talvireittien kartta löytyy täältä.

Kun tapahtuma jäi pieneksi, päätimme itsekin ajella vähän kovemman treenin kisaradalla. Puolisentoista tuntia MTB VK:ta tuntui äkkiseltään hiihtojaloilla aika tiukalta setiltä. 🙂 Etenkin Reimalle, joka merkkaili kisareitin pyörällä perjantai-iltana ja lauantaiaamuna. 5h pyöräilyä kävi hyvin alkuverryttelystä, mutta piti myös huolen siitä, että energiat loppui aika hyvin loppumatkasta. 🙂

Tänä viikonloppuna meillä oli tarkoitus käydä kisareissu Norjan puolella Tanassa, mutta melko uhkaavasti näyttää siltä, että ne(kin) kisat perutaan pakkasen takia. Vähän liian tuttu kuvio jo tälle vuodelle. Onneksi ensi viikolle näyttää jo taas vähän lauhempaa, joten ehkä ensi viikolla on mahdollisuuksia päästä taas treenien makuun.

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: