WellO2

Arvon naiset ja herrat – saanemme esitellä teille WellO2:n. Laitteen, joka on helpottanut meidän hengitystä jo noin puolen vuoden ajan.

WellO2  on kotimainen keksintö hengitysteiden hyvinvointiin. Laitteen teho perustuu lämpimän höyryn hengittämiseen ja painetta vastaan puhaltamiseen. Meillä astmaa ja hengitystieinfektioita on hoidettu iät ajat höyryhengittämällä ja pulloon puhaltamalla.

Tiedättehän miten höyryhengitys ennen hoidettiin; ensin keitettiin vettä kattilassa ja sitten sitä pyyhkeen alla hengiteltiin. Jos oli oikein tukossa, niin veden sekaan liuoteltiin vähän Vicksiä. Siinä sai samalla iho ja silmätkin methol-hoitoa. 🙂 Eipä siinä mitään – höyryhengityshän todella toimii, irrottaa limaa ja helpottaa oloa.

Limaista astmaa meillä on sen sijaan jo vuosia hoidettu puhaltamalla pulloon. Tiedättehän niin, että 1,5 litran limsapullo laitetaan puolilleen vettä, ja sinne sitten letkulla puhallellaan pitkiä puhalluksia. Painetta vastaan puhaltaminenhan toimii myös; se opettaa hengittämään kunnolla ja samalla nostaa limaa keuhkoputkista.

WellO2 yhdistää nämä kaksi toimintoa, eli painetta vastaan puhaltamisen ja höyryhengityksen. Yksinkertaisuudessaan laite toimii näin. Laitteessa lämmitetään vettä vedenkeittimen tavoin. Laite siis itse lämmittää veden, ja valittavana on kolme eri lämpövaihtoehtoa. Veden sekaan voi myös laittaa valmistajan menthol-tabletin, joka toimii ihan samalla tavailla kuin Vicks konsanaan. Erityisesti flunssaisena methol-tabletti helpottaa kummasti oloa ja avaa röörejä.

Laitteella on mahdollista tehdä vaikka minkälaisia hengitysharjoituksia, mutta ihan alkuun pääsee vaikka vain hengittelemällä rauhallisesti sisään ja ulos laitteen suukappaleen kautta. Laitteessa on valittavana neljä eri vastusta 0-4, joista 3 ja 4 on jo oikeasti melko raskaita. Lisävarusteina on mahdollista ostaa nenäkappale ja letkuja. Letkun kanssa suun kautta hengittäminen voi olla helpompaa kuin suoraan suukappaleen kautta. Nenäkappaleen avulla on mahdollista tehdä harjoituksia myös nenän kautta.

Tällä hetkellä WellO2 on meille valitettavan ajankohtainen aihe, sillä olemme molemmat sairastaneet sitkasta flunssaa joulun ja uuden vuoden aikana. Kokemuksemme mukaan WellO2 on verraton hoitoväline hengitystietulehduksissa! Nyt flunssan aikana olemme käyttäneet laitetta 1-3krt päivässä. Pelkkä sisään hengityskin helpottaa limaista hengitystä ja auttaa liman tulemista ulos.

Flunssien lisäksi olemme kokeneet saavamme laitteesta hyötyä erityisen rankkojen urheilusuoritusten ja muuttuvien säiden aikaan/jälkeen. Esimerkiksi 300km Offroad Finnmark kisan jälkeen keuhkot oli aika kipeät pitkän aikaa, ja WellO2 auttoi kyllä silloin hengityksen elvyttämisessä. Ei ehkä heti tule mieleen, mutta keuhkot menevät yllättävän kipeiksi pelkästään siitä, että hengittelee tavallista voimakkaammin reilun vuorokauden putkeen. 🙂 Samoin pakkasilla keuhkot ottavat helposti itseensä, ja laitteen avulla röörit saa pidettyä kunnossa.

Pidemällä aikavälillä olemme huomanneet hengitystekniikan parantuneen. Vaikka astma on krooninen sairaus eikä siihen mitkään hokkuspokkukset auta, niin omalla hengitystekniikalla on kuitenkin merkitystä. Laitteen käytön myötä olemme pystyneet lisäämään laitteen vastusta, joten jollain tavalla myös hengityslihakset ovat varmasti vahvistuneet. Kehityksen huomaa myös siinä, että laitteeseen pystyy tekemään aiempaa pidempiä puhalluksia.

Samalla olemme pystyneet vähentämään astmalääkkeiden käyttöä ja esimerkiksi Tiina on pystynyt jättämään nenän kortisonisuihkeen kokonaan pois. Tämä on yksi ilahduttavimmasta muutoksista, koska ei noita lääkkeitä ihan mielikseen kuitenkaan vetele. Vaikka lääkkeitten haittavaikutukset ovat suhteellisen pieniä, niin haittavaikutuksia kuitenkin on.

Parhaan vasteen olemme kokeneet saavamme niin, että olemme puhaltaneet laitteeseen aamulla ja illalla ennen astmalääkkeiden ottoa. En tiedä onko tämä ihan huuhaata, mutta silloin tuntuu, että lääkkeet menevät jotenkin paremmin perille. 🙂

Suosittelemme WellO2:sta kaikilla astmaatikoille ja kestävyysurheilijoille, jotka kokevat tarpeelliseksi kehittää omaa hengitystekniikkaa. Firma itse suosittelee laitetta esimerkiksi laulajille ja puhujille. WellO2:sta myydään monissa nettikaupoissa ja apteekeissa. Esimerkiksi meitä lähin jälleenmyyjä on Ivalon Apteekki, ja ainahan sitä kannattaa suosia paikallista myyjää jos mahdollista. 🙂

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: