1 vuosi asuntovelallisena

Niin se vain aika menee nopeasti!

Viimeisin muistutus ajan kulumisesta tuli, kun pankki muistutti meitä, että asuntolainan korkoa on tarkistettu. On siis kulunut yksi vuosi asuntovelallisena. 🙂

No mitenkäs se tämä ensimmäinen vuosi on sitten kulunut? No, uudessa kodissa emme toki ole vielä kokonaista vuotta asuneet, sillä muuttamaan pääsimme viime vuonna juhannuksen aikaan. Mutta sen verran pitkä pätkä ollaan jo uutta taloa asuttu, että jotain kokemuksia voi kuitenkin jo kertoa.

No itse lainan maksaminen ei ole loppujen lopuksi tuntunut sen kummemmalta kuin vuokran maksukaan. Rahaa tulee, rahaa menee jne. 🙂 Tottakai on ollut tosi kiva, että talo on ollut ihan oikeasti oma, eikä ole tarvinnut soitella joka asiasta vuokraisännälle. Toisaalta onpa sitä ehtinyt pahoittaa jo mielensäkin, kun turistit ovat kuljailleet ihan muina miehinä MEIDÄN OMAN pihan halki.. 😉 On se muuten kumma, miten ihmisille ei tule mieleen, että ei edes matkailukeskuksessa ole suotavaa kuljailla toisten pihoilla. Vai ruukaako ihmiset etelässä pyöriä toisten pihoilla ihan muuten vain?

Ensimmäisen talven huomioita on ollut se, että talo on lämmin kovillakin pakkasilla. Uuniseppien takka on tuonut meille mukavaa lisälämpöä kylminä pakkaspäivinä, mutta oikeasti pelkkä ilmalämpöpumppukin jaksaa kyllä hyvin lämmittää taloa myös talvella. Leivinuunissa on myös leivottu jo monet leivät ja pastuipa siellä jouluna kinkkukin. 🙂 Oma sauna on ollut kovassa käytössä ja sen löylyjä ollaan monen monta kertaa jaksettu itsekin kehua. Kevät päivien pidentyessä ollaan myös saatu ihastella kuinka mahtavan valoisa meidän uusi koti on. Kevätaurinko paistaa sisälle aamusta iltaan, kun ikkunoita on jokaiseen ilmansuuntaan.

Reima on puolestaan saanut nauttia ensimmäisestä talvesta kun kisasuksia ei ole tarvinnut voidella karvalakki päässä ja kelkkahaalari päällä. Ja vieläkun voiteluhuoneeseen tehtiin kunnollinen pöytätaso, on voitelu kummasti ergonomisempaa hommaa. Sekin on ollut eri mukavaa, että Reiman hieronta-asiakkaita varten on ollut oma työhuone. On kiva, kun Tiina pystyy olla rennosti kotona samaan aikaan kun Reimalla on hieronta-asiakas.

Ja eipä ollut tontin valintakaan hassumpi. Sen jälkeen kun luonnonlumi satoi marraskuussa maahan, olemme saaneet pistää sukset jalkaan kotitalon nurkalta. Aika mahtava homma kun ei tarvi treenien takia siirtyä mihinkään autolla, vaan voi laittaa sukset jalkaan kotipihalla ja lähteä suksimaan Saariselän hyvin hoidetuille laduille!

Meille on tullut jonkin verran kyselyjä Teijotalo-projektiin liittyen ja todella mielellämme jaamme kokemuksiamme taloprojektista eteenpäin. Eli jos suunnittelet taloprojektia ja jokin asia askarruttaa mieltäsi niin meiltä voi kysellä kokemuksia esimerkiksi sähköpostilla: tiina.s.idstrom(at)gmail.com. 🙂

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: