Saariselkä MTB Fatbike

Edellisen päivityksen jälkeen ollaan ehditty käymään muutamat kisat Oulun seudulla ja järjestämään Saariselkä MTB Fatbike läskipyörätapahtuman Saariselällä.

Kisojen suhteen helmi-maaliskuu on ollut köyhää aikaa Pohjois-Suomessa. Lapissa ei järjestetä juuri mitään kisoja helmikuussa, mikä kyllä tuntuu melko erikoiselta. Helmikuu on kuitenkin ihan paras pala Lapin talvea, niin olisihan se ihan kiva kilpaakin hiihtää. Maaliskuun alussa oltiin valmistauduttu hiihtämään Lapin maakuntaviestissä Inarin joukkueessa. Maakuntaviesti kuitenkin peruttiin joukkueiden vähäisen määrän takia, joten sekin kisa jäi väliin. Noinkohan tämä Lapin hiihto kuolee ihan kokonaan? Koko talvena ei hiihdetä kuin muutamat piirikunnalliset hiihdot, ja Lapin maakuntaviestikin kuolee muutamista ansiokkaista elvytysyrityksistä huolimatta. Kansallisia tai FIS kisoja järjestää enää muutama seura ja nekin kisat painottuvat ensilumiin ja kevään viimeisiin lumiin. Pitkä talvi sitten pyöritellään peukaloita tai kuljetaan satojen kilometrien päässä kisoissa. Ei hyvältä vaikuta!

Kun Lapissa ei ole kisoja ollut, on niiden perässä pitänyt ajaa pariinkin otteeseen Oulun seudulle. Ensin Zeppelin hiihtoihin Kempeleeseen ja sitten laskiaishiihtoihin Kestilään. Nämä reissut tarkoittaa meille kyllä todellista epämukavuusalueella liikkumista, sillä tasamaakisat on yleensä meille molemmille melkoista tervan juontia.. 🙂 Zeppelin hiihdot meni meiltä aikalailla vihkoon. Hiihto oli flunssan jäljiltä alavireistä, ja Reima onnistui vielä hajottamaan somman juuri ennen lähtöä. Reimalla hiihto jäikin kesken ja Tiina sijoittui lopulta neljänneksi. Kestilässä hiihto oli molemmilla jo paremman tuntuista, mutta ei se silti oikein riittänyt mihinkään. Se on inhottava tunne, kun hiihto tuntuu hyvältä ja luulee menevänsä ihan kovaa, mutta se ei vain riitä mihinkään. 🙂 

Hyvien kisojen puutteessa ollaan käyty tekemässä kovempia harjoituksia Inarin Juutuanvaarassa ja Sodankylän Kommattivaarassa. Näillä kisaladuilla kun treenailee niin ei tunnu sitten missään kisoissa nousut pitkiltä tai jyrkiltä. 🙂 Pelkästään Ainiovaaran kevät SM-hiihtoja silmällä pitäen on ollut hyvä käydä tekemässä harjoituksia samankaltaisessa maastossa, missä SM-hiihdotkin hiihdetään.

No sitten Fatbikeen.. Syksyllä halusimme varmistaa, että emme missään olosuhteissa päätyisi tänä vuonna hiihtämään Muurolan hiihtoihin. Muurolan latu kuuluu nimittäin niihin latuihin, missä ei ikinä mene kisat hyvin ja siellä kilpaileminen on meille silkkaa itsensä kiusaamista. Silti jostain syystä (varmaankin siitä kisojen puutteesta johtuen..) sinne on liian usein tullut lähdettyä pettymään. Jotta sama mielenhäiriö ei toistuisi tänä vuonna, päätimme järjestää Saariselkä MTB Fatbiken juuri samana päivänä eli 4.3. 🙂

Meillähän oli ensimmäinen yritys Saariselkä MTB Fatbiken järjestämisessä jo viime vappuna, mutta silloin se jouduttiin olosuhteiden pakosta perumaan. Silloinkin lunta olisi ollut riittävästi, mutta sää lämpeni niin reilusti että lumi meni ihan pehmeäksi sohjoksi. Tälläkin kertaa saimme painia hieman lumiolosuhteiden kanssa, kun tapahtumaa edeltävällä viikolla taivaalta puski pehmeää puuterilunta ihan urakalla eikä sen kovettaminen käynyt ihan käden käänteessä. Onneksi Saariselän Latu ja Huolto piti huolen, että latupohjalla kulkeva reittiposuus saatiin kovaksi. Reiman päänvaivaksi jäi single track osuuden huoltaminen. 

Onneksi saimme reitin loppuviimein hyvään kuntoon, ja itse kisapäivänä jopa aurinko pilkisteli vähän pilvien välistä. Navakka pohjoistuuli piti huolen siitä, että Kaunispään huipulle reitille tuli oikein kunnon lumidyynit, mutta se toki kuuluu asiaan Saariselällä. 🙂 Kaiken kaikkiaan tapahtuma meni ihan hyvin, vaikka osallistujia ei niin kauheasti ollutkaan. Stagesin järjestelyihin verrattuna kaikki tuntui sujuvan ihanan helposti, ja tapahtuman alla pystyi jopa nukkumaan ihan normaaleja yöunia ja lenkilleki kerettiin. 🙂 Ihan niin helppoa ja kivaa ei kuitenkaan ollut, että oltaisiin päästy itse ajamaan. Vielä alkuviikosta meillä oli sellainen ajatus, että ehdittäisiin itse viivalle, mutta kyllä se ajatus loppuviikkoon mennessä katosi.. Kiitoksia jälleen meidän pienelle talkooporukalle, joka tuli jälleen kerran jeesimään meitä tapahtuman järjestelyissä! Ensi vuonna uudelleen! 🙂

Kuvatunnelmia Saariselkä MTB Fatbikesta löytyy täältä: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1069222103189954.1073741837.280349585410547&type=3

Seuraavaksi meillä on vuorossa kevään ”mestaruuskisaputki”. Se alkaa tulevana viikonloppuna Tromssasta Pohjois-Norjan mestaruuskisoista, jatkuu maalis-huhtikuun vaihteessa Kontiolahden SM-kisoissa ja päättyy viikkoa tämän jälkeen Ylitornion SM-kisoissa. Luvassa on meille molemmille mieluisia matkoja ja vihdoin myös niitä kunnollisia kisamaastoja. Toivottavasti löytyisi myös kauden parasta kulkua ja älyttömän liukkaita suksia. 🙂

 

Treeniolosuhteet on ollut aika hyvin kunnossa viime aikoina! 🙂

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: