Kävyn sisustussuunnitelma

Päivitys, vihdoin!!! 🙂

Meillä oli vanhassa vuokra-asunnossamme melko sekalainen seurakunta opiskeluaikoina mukaan tarttuneita huonekaluja, emmekä halunneet tuoda niistä juuri mitään mukana uuteen kotiin. Avuksi sisustussuunnitelman tekoon pyysimme Kaluste Varrion Sodankylästä.

Ajatuksena ja lähtökohtana huonekalujen hankintaan meillä oli, että emme halua ostaa enää yhtään halpaa kertakäyttötavaraa kotiimme. Ikean läpi vaellus ei kutkuttanut sekään yhtään. Lähtökohtana oli, että haluaisimme mieluiten suomalaista ja jos ei suomalaista olisi saatavilla niin ainakin lähialueen toimittajalta. Budjetti ei ollut mikään huikaiseva, mutta tavoitteena oli hankkia mahdollisimman järkeviä huonekaluja. Sellaisia, jossa laatu ja hinta kohtaa mahdollisimman hyvin.

Noh.. Mehän ei ymmärretä sisustuksesta tasan mitään. 🙂 Siksipä otettiinkin mukaan remmiin ammattilaisia Kaluste Varriolta Sodankylästä. Lähtökohtana oli, että tarvitsisimme vähintään sängyn, sohvan ja ruokapöydän tuolit. Vähän harmaita hiuksia aiheutti sohvan sijoittelu tupaan. Meidän Kävyn tupa on sen mallinen, että oikean kokoisen sohvan valitseminen ja sijoittaminen vaati vähän näkemystä, ja onneksi meillä oli sellaista myös saatavilla.

 

 

Kaluste Varrion Janne teki meille sisustussuunnitelman meidän toiveiden ja talon pohjapiirustuksen perusteella. Tässä kohtaa voi kyllä todeta, että jos on mahdollisuus käyttää ammattilaista sisustussuunnitelman tekoon ja tuotteiden valintaan, niin se apu kannattaa kyllä ottaa vastaan. Meille ainakin olisi ollut ihan toivotonta alkaa selaamaan katalogeista mieluisia tuotteita. Lisäksi oltaisiin ihan takuuvarmasti päädytty tekemään tyhmiä valintoja..

Alunperin pyöriteltiin mielessämme, että miten TV-taso ja sohva sijoitellaan pitkulaisen malliseen ”olohuoneeseen”. Ratkaisuksi tuli antrasiitin harmaa kulmasohva, joka jakaa olohuoneen kahtia. Sohva on todellakin isompi kuin, mitä oltaisiin tilaan itse sijoitettu. Nyt kun sitä on vähän aikaa katsellut ja kokeillut, niin on kyllä hyvä, että sohva on juuri tuon kokoinen. Etäisyys telkkariin on sopiva, ja mahtuupa molemmat yhtä aikaa sohvalle köllöttelemään. 🙂 Kaavailtiin sohvaan alunperin jotain pirteämpää väriä, mutta päädyttiin lopulta kuitenkin tähän tumman harmaaseen. Tämä sohva on kuitenkin sen verran laadukas ja pitkäikäinen, että ei haluttu valita väriä, johon voitaisiin kyllästyä parissa vuodessa.

 

 

Sohvan lisäksi olkkariin oli meille valittu nojatuoli ja rahi. Näitä ei oltaisi takan edustalle varmaan myöskään osattu valita, mutta ihastuttiin näihin kyllä heti kun ne liikkeessä nähtiin. Väriksi meille oli valittu hillitty harmaa, joka vaihdettiin tähän pinkkiruutuiseen heti, kun nähtiin kangas kuvastossa. 🙂

 

 

Sängyksi valittiin kotimainen 160cm leveä Vision jenkkisänky. Parin kuukauden koeajon jälkeen voi todeta, että kyllä on huomannut eron vanhaan sänkyyn! Meillä oli ennen joku ihan perus 120cm leveä joustinpatjasänky, joka oli todellakin parhaat päivänsä nähnyt. Sänky olisi varmaan ollut hyvä vaihtaa uuteen jo aikapäiviä sitten, koska kyllä urheilijalle (ja ihan kelle vain) on oikeasti väliä millaisessa sängyssä yönsä nukkuu! Yksi huippujuttu noissa Vision sängyissä oli se, että niihin sai valita verhouksen värin itse. Meille tuli tietenkin punainen sänky, ja sängyn kaveriksi vielä punainen sängyn pääty. 🙂

 

 

Sohvan ja nojatuolin kaveriksi valittiin kolmiosainen Top sarjapöytä, joka on myös osoittautunut käytännölliseksi. Kolme erikokoista pöytää pinoutuu tarvittaessa pieneen tilaan, mutta ne tarjoaa kuitenkin tarpeeksi laskutilaa kahvikupille tai läppärille. Myös vanha TV-taso on sellaisessa jamassa, että se lähti muuton yhteydessä vaihtoon. Uusi taso löytyi niin ikään Kaluste Varriolta, ja aika hienosti TV-taso näyttää olkkariin istuvan. 🙂

 

 

Keittiön ruokapöytä oli käytännössä ainoa huonekalu, joka otettiin mukaan vanhasta asunnosta. Pöytä onkin jonkin verran elämää nähnyt, sillä se on seurannut Tiinan mukana jo yli 10 vuotta. Sen verran pöydässä näkyi elämisen jäljet, että se kaipasi kipeästi uutta maalia pintaan. Alunperin suunnitelma oli maalata pöytä valkoiseksi, mutta suunnitelma muuttui aikalailla matkan varrella. Miksi sitä nyt valkoisella maalaamaan, kun maailma on värejä täynnä. 🙂 Tavoitteena oli ”vanhanajan mintun vihreä”, ja aika hyvin osui maalivalinta kohilleen. 🙂 Ruokapöydän tuoleista meillä oli valmiina visio. (jostain sentäs!!) Haluttiin pyöreän pöydän kaveriksi neljä ”vanhanaikaista pinnatuolia”. Ihan juuri oikeanlaiset meille löytyikin. Jälkikäteen kun ruokaryhmää katsoo, niin alkoi ihan houkuttamaan maalaamaan jokaisen tuolin eri väriseksi. 🙂 Mutta pitänee nyt hillitä halunsa, ettei nyt ihan uusia tuoleja ala maalaamaan. 🙂

 

 

Jossain vaiheessa meillä oli sellainenkin hullu suunnitelma, että raahattaisiin pienempään makuuhuoneeseen vanhasta asunnosta meidän kaikkensa antanut sänky, ja pidettäisiin huonetta yksinkertaisesti vierashuoneena. Onneksi tultiin järkiimme ja todettiin, että tarvitaan kyllä oikeasti asuntoon myös työhuone. Niinpä pienempään makuuhuoneeseen hommattiin Kaluste Varriolta työpöytä ja -tuoli. Pieni ja käytännöllinen oli toiveena, ja juuri sellaiset meille löytyikin. Kuitenkin meillä joskus käy myös vieraita, joten vieraitten majoitusta varten työhuoneeseen laitettiin vielä kaksi vuoderahia, joista tulee yhteensä noin 130cm leveä vuode. Tämä ratkaisu on todettu jo tässä vaiheessa hyvin toimivaksi. On kiva kun on kerrankin myös toimiva työhuone.

Yksi positiivisimmista jutuista oli, että kaikki huonekalut tuli meille valmiiksi koottuina. Ollaan parikin hyllyä ja kaappia itse koottu, ja eihän se mitään herkkua ole.. 😀 Ainakaan kun siihen hommaan ei ole mitään ruutiinia eikä kunnollisia tiloja. Sen lisäksi, että huonekalut oli valmiiksi koottuja, ne tulivat meille ovelle asti kuljetettuna. Tälläkin oli meille ihan suuri merkitys, kunmeillä ole peräkärryä tai pakettiautoa käytettävissä huonekalujen kuljetukseen. Huonekalut tulivat kahdessa erässä; ensin tuli sänky, TV-taso, rahit ja keittiön tuolit melkein heti meidän muuton jälkeen, sohvassa ja nojatuolissa oli pidempi toimitusaika ja ne tulivat sopivasti suurin piirtein Tiinan loukkaantumisen kanssa samaan aikaan. Tulipahan ainakin sohva testattua heti alkuun aika tarkkaan. 🙂

 

 

Kaiken kaikkiaan ollaan oltu huonekaluvalintoihimme todella tyytyväisiä. Kaikki valinnat on osunut aikalailla nappiin, eikä oikein pysty erittelemään, että mikä on ollut kivointa. Sängyssä huomaa ehkä suurimman eron vanhaan verrattuna, mutta toisaalta sohvalla on kyllä ollut tosi kiva köllötellä. 🙂 Jannen meille tekemä sisustussuunnitelma osui siis meille aika nappiin, ja käytännössä tehtiin alkuperäiseen suunnitelmaan muutoksia vain värien osalta. Työhuoneen pöytä, tuoli ja rahit tuli mukaan sitten ihan suunnitelman ulkopuolelta. Matot oli sitten oikeastaan ainoa juttu, jotka jätettiin suunniltelman tuotteista hankkimatta. Ollaan ainakin tähän mennessä tultu siihen lopputulokseen, että meidän uusi harmaa laminaattilattia on niin kaunis, että ei haluta peittää sitä matoilla. Vielä kun koko kämpässä on lattialämmitys, niin lattia ei tunnu edes kylmältä ilman mattoja.

Pahoittelut vielä näin jälkikäteen siitä, että täällä taloblogin puolella on ollut melko hiljaista viime aikoina! Kuten urheilublogin puolelta on voinut lukea, Tiina loukkantui pyöräkisoissa elokuussa, ja se pisti meidän arjen aikalailla sekaisin. Siinä samassa blogiinkin tuli hiljainen hetki. Onneksi nyt lokakuun aikana arki on palannut takaisin normaaliin rytmiin, ja Tiinakin on päässyt takaisin treeneihin kiinni. Pahoittelut myös heikohkosta kuvien laadusta tässä päivityksessä! 😀 Jostain syystä valotus oli kuvaushetkellä melko haasteellinen ja kaikista kuvista meinasi tulla suttuisia.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: