Offroad Finnmark 2016 ennakko

Terveisiä Altasta! Huomenna Suomen aikaa klo 19 starttaa tämän vuoden OF300, ja täällä me Altassa odotellaan starttia jo kuumeisesti!

Viime vuonna oltiin täällä Altassa ajamassa Offroad Finnmarkin 300km matkaa ensimmäistä kertaa, ja kertomuksen siitä seikkailusta voi käydä lukemassa täällä.

Tämän vuoden kisaa ollaan odotettu aikalailla siitä asti, kun viime vuonna lähdettiin kotimatkalle. Yhtään liioittelematta edessä on kesän kohokohta, ja näyttäisi siltä että Altalaisten säätilauskin on mennyt perille. Luvassa olisi ihanteellista kestävyysurheilusäätä; +10 – +18 astetta ja puolipilvistä.

Offroad Finnmark 300km:llä on kyse siis juuri sellaisesta kisasta, mitä nimikin antaa odottaa. Kisa ajetaan joko pareittain tai kolmihenkisin joukkuein. Sarjoja on kolme: nais-, mies- ja sekajoukkueet. Kokonaismatka on 300km, joka koostuu kuudesta noin 50km pituisesta etapista. Etappien välillä on varikot, joissa jokaisessa pitää pysähtyä vähintään 5min ja yhdellä vapaavalintaisella pisteellä pitää pysähtyä 60min. Näin ollen pakollista varikkoaikaa kertyy 1h20min. Maasto on tyypillistä Finnmarkin maastoa: tunturipaljakkaa, soita ja vesistöjä. Reitit kostuu mönkijänurista, hiekkateistä ja poluista. Maasto on erittäin kivikkoista, ja eteentulevista joista ja soista kahlataan yli. Pääsääntöisesti mitään siltoja tai pitkoksia reitille ei ole rakennettu. Tänä vuonna maasto tulee olemaan erityisen märkää, ja joissa on vesi korkealla.

300km pitkää reittiähän ei olisi mitään järkeä merkata maastoon, joten koko reissu suunnistetaan GPS:n avulla. Meillä on käytössä Polarin V650-laitteet, ja niillä GPX-jäljen seuraaminen maastossa on helppoa. Altalainen yritys on tehnyt kisajärjestäjälle oman paikannussovelluksen, jonka avulla jokaista joukkuetta pystytään seuraamaan reaaliajassa. 300km matka maastossa tarkoittaa sitä, että aikaa reissuun käytetään noin 24h, toivottavasti jonkin verran alle. 🙂

Viime vuoden keskeyttämiseen johtaneista virheistä ollaan otettu tälle vuodelle oppia. Yksi tärkeimmistä parannuksista on se, että tänä vuonna meillä on mukana oma huolto, joka pääsee huoltamaan meitä autolla viidestä huoltopisteestä neljälle. Oman huollon ansiosta meidän ei tarvitse kantaa kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä mukana koko matkaa. Lisäksi saadaan tietenkin mukaan esimerkiksi paljon enemmän ruokaa, eikä meidän siten tarvi syödä järjestäjän huollosta. Järjestäjänkin ruuat olisivat sinänsä ihan hyviä, mutta tällaisessa suorituksessa on ”turvallisempaa” syödä itselle tutumpaa ruokaa.

Toinen suuri parannus on se, että tultiin tänne Altaan tänä vuonna jo päivää etukäteen. Viime vuonna ajoimme Inarista vasta kisapäivän aamuna tänne, mikä tarkoitti sitä, että lähdön hetkellä oltiin oltu jo reilusti yli 12h hereillä. Tällä kertaa saadaan ottaa aamu ja aamupäivä ihan rauhassa, mikä varmasti helpottaa valvomista perjantai aamuna ja päivällä.

Lisäksi ollaan tehty useita pieniä parannuksia. Meillä on muun muassa uudet, huomattavasti pienemmät ja paremmin istuvat juomareput. Loppumatkan aivosumua helpottamaan meillä mukana kofeiinitabletteja, ja ollaan myös muuten vähän viilattu evästystä viime vuodesta.

Tavoite kisassa on päästä maaliin. Yhtään tarkempaa tavoitetta ei tällaiseen kisaan kannata asettaa. 300km/24h on niin pitkä matka satulassa, että ihan mitä vain voi tapahtua. Toivottavasti pyörät pysyy ehjänä ja säilytään itsekin ehjänä. Jos missään vaiheessa ei tule kummallekaan seinää vastaan, tulos voi olla ihan hyvä.

Ennen kaikkea me odotetaan ihan älyttömästi, että päästään matkaan! Kotona yötön yö on jo tältä vuodelta ohi, mutta täällä päästään nauttimaan vielä yhdestä valkeasta yöstä pyörän selässä ja vieläpä huikeissa tunturimaisemissa. Vuoden suurin seikkailu on edessä ja siitä pitää nauttia! Varmasti matkan varrella mielessä käy jos vaikka minkälaisia ajatuksia ja niistä kaikki ei ole positiivisia. Silloin täytyy palauttaa mieleen, että on etuoikeus saada tehdä näitä huikeita juttuja, joista nauttii!

Reissua pääsee seuraamaan reaaliajassa täältä. Ja meidän joukkue on tietenkin nro 306 Team Bioracer Suomi! 🙂

 

Offroad Finnmarkin odottaminen on nääääiiin kivaa! 🙂

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: