Miltä meillä näyttää nyt?

Huhhuh! Koko heinäkuun on pitänyt sellaista kiirettä, että blogeja ei ole juuri ehtinyt päivittämään!

Ensin tuli tietenkin se muuttokiire.. Vaikka kuinka asiat suunnittelisi, niin aina siinä muutossa vaan menee aikaa. Tai siis nopeastihan ne laatikot kantaa kämpästä toiseen, mutta se purkaminen onkin sitten oma hommansa.. Vielä tätä kirjoittaessakin, tuossa vieressä on pari laatikkoa purkamista odottamassa. Lisäksi sohva on vielä tulematta olohuoneeseen, joten senkin osalta sisustus on vielä kesken.

Mutta siis.. Viikko talon toimituksen jälkeen pihalle tupsahti piharakennus, ja pari päivää tämän jälkeen piharakennuksen kylkeen asennettiin autokatos. Piharakennuksesta löytyy siis reilun kokoinen varastotila, joka on käytännössä suksien ja pyörien huolto- ja säilytystila, ja lisäksi pieni työtila Reimalle hierontoja varten. Samalla kun Teijo-Talon porukka asensi autokatosta paikalleen, Kangastintin porukka tuli laittamaan pihaa valmiiksi. Talon ja piharakennuksen ympärille asennettiin routaeristeet ja ne peiteltiin hiekalla, ja piha-alueelle ajettin pintasora. Pihalle johtava ajoväylä tehtiin talotoimitusta varten hieman tarpeettoman leveäksi, joten myös ajoväylää kavennettiin hieman samalla.

Tällä hetkellä talo ja piha ovat ulkoa päin kohtalaisen valmiita. Vesikourut ja rännit pitää vielä asentaa, ja haaveilemme myös terassin rakentamisesta. Terassi taitaa tosin siirtyä suosiolla ensi kevääseen, mutta rännit pitäisi saada räystäille vielä tämän kesän aikana.

Ihan kohtalaisesti on tuntunut tämä meidän pirtti herättäneen kiinnostusta kylällä, kun varsinkin ensimmäisinä viikoina tuossa tien päässä kävi vähän väliä joku kääntämässä. Varmaan saattoi herättää pientä kateutta niissä rakentajissa, jotka nostivat talon runkoa pystyyn juhannuksen tietämillä, kun satoi kaksi viikkoa putkeen kaatamalla vettä. 🙂 Konkretisoituu kivasti se, mitä eroa on kun talo rakennetaan kuivassa hallissa katon alla. Eipähän tarvi sitten myöhemmin miettiä, että pääsikö ne villat kastumaan vai ei..

Viimeisen viikon ajan onkin ollut sitten melkoista hellettä näin Lapin mittapuulla ja on ollut makiaa saada nukkua kunnolla helteilläkin! Me nimittäin molemmat kestetään onnettoman huonosti hellettä, ja yöunet katoaa saman tien, kun lämpötila sisällä nousee. Vajaan kuukauden käyttökokemuksella voidaankin lämpimästi suositella ilmalämpöpumppua! Talven lämmitystehosta ei ole vielä kokemusta, mutta viilennykseen se on aivan loistava vekotin! 🙂

 

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: