Muutto

Uskomatonta miten nopeasti aika menee! Palattiin kesäkuun puolivälissä 2,5 viikon kisa- ja treenireissulta Itävallasta, ja kotiinpaluusta seuraava päivänä todellisuus iski päin naamaa. Tultiin kotiin keskiviikkoiltana ja talon toimitus oli sovittu seuraavan viikon maanantaille.

Kisareissut on aina sen verran kiireisiä, että ne vie kyllä totaalisesti ajatukset pois arjesta. Niin tälläkin kertaa. Reissussa ei tullut juuri talon toimitusta ja muuttoa ajateltua, joten tällä viikolla tilanne oli se, että talo tupsahti maanantaina tontille ja meillä ei ollut yhen ainoaa muuttolaatikkoa pakattuna. Onneksi meillä on aikaa poistua vanhasta vuokrakämpästä kesäkuun loppuun asti, eli muuton suhteen ei oikeasti ole mitään paniikkia.

Talo toimitettiin siis tontille maanantaina, ja jo samana ltana taloon saatiin sähköt. Tiistaina putkimies laittoi taloon vedet, ja myös ilmalämpöpumppu asennettiin taloon tiistaina. Keskiviikkona tehtiin viimeiset siivoukset, ja iltapäivällä talo olikin jo muuttokunnossa. Keskiviikkoiltana lämmitettiin ensimmäisen kerran sauna omassa talossa, ja siitä asti ollaan jo asuttukin uudessa talossa. Aika hullua!

Pihakarennus ja autokatos toimitetaan ensi viikolla, minkä jälkeen Kangastintti tulee viimeistelemään maansiirtotyöt. Ensi viikon loppupuolella meillä on sitten koko taloprojekti valmis.

Muutto ei ole meillä mennyt varmaan ikinä näin leppoisissa merkeissä. Muuttomatka meillä on linnuntietä varmaan sellaiset 150m, autolla lähemmäs kilometri. Isot tavarat, jotka ei mahdu meidän autoon, ollaan kannettu suorinta tietä metsän poikki. Muita tavaroita ollaan tuotu aina muutama laatikko kerrallaan, ja varastoa päästään muuttamaan vasta ensi viikolla, kun uusi varasto toimitetaan.

Oikein fiksuja sisäkuvia me ei olla talosta vielä saatu, koska siellä on aikalailla tyhjää. Kaikki huonekalut, lamput ja verhot on vielä toimituksessa, ja koska meiltä ei vanhasta kodista tule mukana juuri mitään huonekaluja, sisällä on aikalailla tyhjää ja valokuvien ottoa varten myös pimeää. 🙂

Talon asennus meni aikalailla niinku Strömsössä, ja itse talon paikalleen laskemiseen ja asennukseen ei kyllä kauaa aikaa tuhraantunut. 🙂

Ei sitä ihan joka päivä näe taloa lavetin päällä!

Talo vetoautoineen kaikkineen saatiin kyllä käännettyä uskomattoman pienessä tilassa.

 

Ensin talo oikealle paikalleen..

.. ja sitten lavetti pois alta.

Ja siinä se on!

Muuttovalmiina!

Vielä jälkikäteenkin monilla on ollut vaikea käsittää, että Teijo-talo on ihan oikeasti muuttovalmis! Siis se on niin muuttovalmis, että asumaan pääsee vaikka jo ihan samana päivänä! 🙂

 

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: