Nyt alkaa tapahtua!

Apua! Nyt tapahtuu sellaisella vauhdilla, että ei meinaa perässä pysyä.

Kevät etenee, ja se tarkoittaa sitä, että myös taloprojekti etenee. Viime viikonloppuna käytiin omalla porukalla kaatamassa tontilta puita, ja sen jälkeen onkin maisema muuttunut vauhdilla. Maansiirtotyöt meidän tontille teki oman kylän yrittäjä Kangastintti. Maansiirtotyöt tontilla alkoi maanantaina, ja torstaina työt alkoikin olla jo valmiina.

 

 

Tontilta ei tarvinnut kaataa älyttömän paljon puita, mutta kuitenkin sen verran, että ensi talvena voi lämmitellä takkaa omalta tontilta kaadetuilla puilla. 🙂 Oli oikeasti ihan kiva käydä tekemässä tontilla sentään jotain ihan ite. Alkaa tuntua jo melko hassulta, kun muutto senkun lähenee, mutta se ei tunnu kovinkaan todelliselta, kun itse ei ole tehnyt tasan mitään.. 🙂

Tässä vaiheessa vinkkinä kaikille taloprojektia suunnitteleville.. Hankkikaa vastaavaksi työnjohtajaksi ja maansiirtotöiden tekijäksi hyvät tyypit. Meillä kävi kyllä tässä mahtava tuuri. Itse ei ole tarvinnut juuri kuin omalta pihalta katsoa hommien etenemistä, ja nyt tontti on jo sillä mallilla, että talo voisi tulla. 🙂

Mitä ilmeisimmin valittiin tontti hyvin, koska älyttömän suuria massojen vaihtoja ei tarvinnut tehdä. Mitä nyt ollaan joidenkin muiden omakotirakentajien kanssa juteltu, niin todellakin meidän maansiirtotyömaa vaikutti pieneltä. 🙂

 

Meille on ollut alusta asti ihan selvä juttu, ettei yritetäkään istuttaa tänne Saariselälle mitään nurmikkoa (kun se ei täällä menesty kuitenkaan). Niinpä maansiirtotyöt aloitettiinkin sillä, että talon alle jäävältä alueelta kuorittiin kuntta nätteihin pinoihin. Siirretään sitten talon asennuksen jälkeen kuntta sellaisiin paikkoihin, jossa sille on tarvetta, ja toivotaan että se alkaa juurtumaan siirtämisen jälkeen. Tältä näytti, kun kuntta ja pintamaa oli kuorittu talon ja varaston pohjalta. Mitään valtavan syvää monttua ei todellakaan tarvinnut kaivaa.

 

Seuraavaksi talon pohjalle vedettiin vesi- ja viemäriputket sekä sähköjohdot. Teijo-Taloissa kaikki johdot ja putket tulee yhdestä kohdasta koko taloon. Ainakin meidän talossa tämä kohta on kodinhoitohuoneessa, allaskaapin alla.

 

 

 

Päälimmäiseksi kerrokseksi tuli oikein hienoa hiekkaa, jolloin talon pohja saadaan mahdollisimman tasaiseksi. Asennuspäivää varten pitää varata pienet kasat asennushiekkaa siltä varalta, että pohjaa pitää vielä tasata. Koska talo tuodaan ihan valmiina tontille, pitää pohjien olla todella hyvin tehty. Kovinkaan suurta heittoa ei saa olla mihinkään suuntaan, koska jälkikäteen on aika mahdotonta tehdä korjauksia. Näkemämme perusteella ei tarvi paljon huolehtia siitä onko pohjat tehty hyvin vai ei. Tontilla näyttää juuri nyt hyvältä ja siistiltä. 🙂

Tontti on nyt siis käytänössä sillä mallilla, että talon voisi tuoda paikalle jo vaikka heti huomenna. Itseasiassa myös talo alkaa olla valmis, ja sen pystyisikin jo toimittamaan Saariselälle. Piharakennus on vielä vähän enemmän keskeneräinen, mutta sekin kyllä valmistuu ihan lähiviikkoina. Suurin talotoimitusta hidastava tekijä on se, että olemme itse lähdössä sunnuntaina 2,5 viikon kisa- ja treenireissulle Itävaltaan emmekä halua, että taloa toimitetaan sinä aikana kun ollaan reissussa. Aika hurjaahan se olisikin, jos tontille oltaisiin käyty meidän reissun aikana tuomassa talo. 🙂

Tällä hetkellä suunnitelma onkin, että talo toimitetaan juhannusviikolla ja piharakennus juhannuksen jälkeisellä viikolla. Jos toukokuu on mennyt vauhdilla, niin kesäkuu se varmaan vasta meneekin hujauksessa. Reissu, kisat ja heti reissun jälkeen talotoimitus ja muutto! APUVA! 🙂

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: