Sisätilojen valintoja (osa 1)

Valintoja, valintoja.. Viime aikoina ollaan tehty niin paljon valintoja, että pää alkaa olla jo vähän sekaisin. 🙂

Sisätilojen valinnoista voisi kirjoittaa vaikka minkä pituisen romaanin. Sen vuoksi lisäsimme suosiolla otsikon perään ”osa 1”. Yhteen päivitykseen ei millään saa mahtumaan kaikkia viime aikojen pohdintoja.. 🙂

Sisätilavalintojen ensimmäisessa vaiheessa vastaan tuli kaikki laatat, lattiamateriaali ja aika pian myös seinien maalit ja tapetit.

Suoraan sanottuna me ei olla kumpikaan koskaan oltu mitenkään erityisesti kiinnostuneita sisustuksesta. Eli meillä ei ollut valmiina mielessä kristallin kirkasta kuvaa siitä, millaisen kodin haluamme. Molemmilla oli mielessä paljon kaikkia ”kivoja juttuja”, mutta siitä ei ollut hajuakaan miten niitä voi (vai voiko niitä) yhdistellä.

Tyylikäs puhdas valkoinen, musta-valkoinen, värikäs, suuret kontrastit, tumma.. Urheilureissuilla on oltu monenlaisissa paikoissa yötä, ja useista majapaikoista on jäänyt mieleen joitain silmää miellyttäviä ratkaisuja. Se on sitten eri asia, miten näitä silmää miellyttäviä juttuja voi yhdistellä.. Monenlaiset vaihtoehdot hyvin tehtyinä näyttää hyvältä, mutta jos nämä kaikki lyö yhteen tulee melkoinen sekametelisoppa.

Ensimmäisessä vaiheessa valitsimme siis laattoja. Pesuhuoneeseen, saunaan, kodinhoitohuoneeseen, vessaan ja kuistille. Eipä olisi osattu etukäteen arvata kuinka järjetön määrä erilaisia laattoja on.. Ihan rajattomasti.. Onneksi Teijo-Talojen Sodankylän toimistolla oli aika sopivat esimerkit perustoimituksen laatoista esillä. Niitä vierekkäin vertaillessa pystyi muodostamaan jonkinlaista kuvaa siitä, miltä ne näyttävät yhdessä.

Lattia oli ehkä helpoin.. Ihan käytännön syistäkin kosteiden tilojen lattiaan valittiin tumman harmaata 10×10 laattaa ja kuistille samanväristä laattaa isompana. Suurin piirtein yhtä selvää oli, että pesuhuoneen seiniin pääosa olisi valkoista isoa laattaa. Kohtalaisen kivuttomasti saatiin valittua myös tumman harmaa iso laatta suihkun taakse.

 Making of.. Laattaa pesuhuoneen seinälle!

 

Helppoa kuin heinänteko, vai? 🙂 Jos ei oltu tietoisia loputtomasta laattaviidakosta, niin laattojen saumavärin valinta tuli kyllä yllätyksenä. Saumaväri? Täh? Ikinä koskaan ennen tätä hetkeä ei ole kyllä tullut kiinnitettyä mitään huomiota laattojen saumaväreihin.. 😀 Joskus on käynnyt jossakin mielessä, että ”onpa kivan väriset laatat”, mutta ikinä ei ole kyllä tullut mieleen, että ”wau onpa hienot saumat laatoissa..”. Kertoo varmaan jotain meidän perehtyneisyydestä asiaan.. 🙂

Noh, onneksi Teijo-Talojen Sarilta ja Matilta sai ihan hyviä käytännön neuvoja saumavärin valintaan. Koska laatan saumojen jynssääminen hammasharjalla ei kuulu meidän lempihommiin, vitivalkoinen sauma laskettiin ensimmäisenä pois vaihtoehdoista. Valko-harmaiden laattojen kanssa myös kaikki värilliset vaihtoehdot tippui heti pois laskuista. Lopulta päädyimme valitsemaan sekä seiniin että kaikkiin lattioihin saman saumavärin, tummimman mahdollisen harmaan.

Laatoittaja varmisti pariinkin kertaan, että halutaanko ihan varmasti (siis IHAN varmasti) valita tumma saumaväri valkoisten laattojen kanssa.. Jep, kyllä vain. 🙂 Vähän alkoi jo itselläkin mietityttämään, että näyttääköhän se kamalalta, kun ammattimiehenkin mielestä olisi vielä kannattanut harkita kertaalleen.. No, onneksi pesuhuoneesta tuli just hyvä. 🙂

 

Pesuhuoneen seinät laatoitettuna ja saumattuna tumman harmaalla. Mielipidekysymyksiä.. 🙂

 

Ekalla valintakerralla saatiin vielä valittua kaikkiin sisätiloihin lattialaminaatti. Perustoimitukseen kuului joko laminaatti- tai muovimattolattia, ja vaihtoehtoja oli taas tarjollaan vähintään riittävästi. Onneksi meillä meni mieltymykset aika yksiin ja saatiin valittua aika kivuttomasti harmaa puukuviollinen lattialaminaatti.

Muita valintoja ei saatu ensimmäiseltä istumalta tehtyä. Viimeistään välitilalaattojen, keittiön kaapin ovien ja sisäseinien maalien kohdalla pakka levisi sen verran huolella, että tuumaustauko tuli tarpeeseen. 🙂

 

Sisäseinät pystyssä ja maalausta vaille.

Tästä tulee varasto! Eli tähän valetaan varaston perustukset..

Loppuun vielä pakollinen hiihtokuva tämän päivän treenistä. Käytiin Sodankylässä Kommatissa samalla hiihtämässä, kun käytiin katsomassa talon etenemistä talotehtaalla. Kylläpä oli valtavan hieno kevätkeli! -2 astetta pakkasta ja ladut täydellisessä kunnossa. Kyllä kelpasi käydä hiihtämässä pienestä flunssasta huolimatta! 🙂

 

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: