Muurola ja Tana Bru

Kaksi viimeisintä viikonloppua on kulunut taas kisojen merkeissä.

Reilu viikko sitten käytiin perinteisissä Muurolan hiihdoissa. Muurolan kisat ovat yhdet niistä, joiden jälkeen aina vannotaan että EI IKINÄ ENÄÄ! Jostain kumman syystä sinne piti taas lähteä.. Muurolan latu ei vain sovi meille, ei sitten yhtään. Siellä ei ole koskaan mennyt hyvin! Latu on umpitasainen paria vähän liian jyrkkää kinkamaa lukuun ottamatta. Lisäksi Muurolan latu on tyypillisesti älyttömän pehmeä riippumatta kelistä. Jostain syystä tämä on meille molemmille toivoton yhdistelmä, ja tulokset olivat sen mukaiset. 🙂 Hiihto ei tuntunut yhtään hassummalta, mutta maisema ei vain vaihtunut riittävän rivakasti. Tiina löytyi tuloksista sijalta 7. ja Reimalla jäi matka kesken.

Muurolan jälkeen piti sunnuntaina lähteä rankaisulenkille ja käydä kokeilemassa Sodankylän Kommattivaarassa yhdellä Suomen hienoimmista kisaladuista, että onko se hiihtäminen tosiaan niin toivotonta. No ei se ollut! Olipa mukava revittää menemään kunnollisella kisaladulla! 🙂 Oli myös positiivinen yllätys, että ladut oli vedetty..

Viime viikolla mietittiin, että lähdettäisiinkö tekemään omaa tehoharjoitusta joko Kommattiin tai Juutuanvaaraan vai lähdettäisiinkö pikkukisoihin Norjan puolelle Tanaan. Ei olla käyty Tanassa nyt pariin vuoteen, ja sielläkin on todella hieno vitosen kisalatu. Siksipä päätettiinkin lähteä päivämutkin kisoihin, ja se oli kyllä ihan hyvä päätös. Osallistujia ei ollut liikaa, mutta mukavat pikkukisat ja hyvä harjoitus hyvässä maastossa kuitenkin. Tuloksena ykkösijat yleisissä sarjoissa. Kisan jälkeen tuli myös nautittua perinorjalaiset vohvelikahvit, ja ehdittiinpä piipahtamaan paikallisessa urheilukaupassa. Aika hämmentävää, että Inarin kokoisessa kylässä on urheiluliike, jossa on hyllyssä monen eri valmistajan jauheita, 45North läskipyörän nastarenkaita, laaja valikoima talvipyöräilyvarusteita, samanlainen valikoima kisasuksia jne jne.

Seuraavaksi vuorossa olisi tulevana viikonloppuna todellista hiihtojuhlaa, nimittäin Poihjois-Norjan mestaruuskisat Altassa. Altan Kaiskurussa on todella hienot ladut, ja luvassa on kiven kova kisat ja loistavat järjestelyt. Altaan on aina mukava muutenkin mennä, joten näitä kisoja odottelemme jo innolla!

 

 Reima Tanan kisaladuilla!

 

Viime viikolla otettiin myös meille aika epätavallinen irtiotto urheiljan arjesta ja käytiin Elastisen keikalla Tunturihotellissa! 😀 Ensimmäinen kerta sitten… ööö.. yhdeksään vuoteen. 😀 Kylläpä oli huikea keikka, josta sai energiaa seuraavalle parille kuukaudelle! Kannatti lähteä! 🙂

Lisää energiaa keväseen tuo myös kesän kisakalenterin suunnittelu. Offroad Finnmarkin lisäksi kisakalenteriin varmistui hiljattain parilta viime vuodelta tuttu Alpentour Trophy! Siinä on kyllä kaksi huikeaa kisarupeamaa, joita on mukava odotella! 🙂

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: