Esittelyssä meidän Käpy

Teijon mallistosta valitsimme kodiksemme Käpy-mallin, joka on heidän suosituin talomallinsa.

Kodinhankintaa suunnitellessamme meillä oli pitkä lista toiveita uudelle kodillemme. Mitään luxushuvilaa meillä ei ollut tarkoitusta hankkia, vaan sopiva kompakti koti. Kaksi makuuhuonetta, tupa, kodinhoitohuone, suihku ja sauna, riittävät säilytystilat, voiteluhuone ja työtila Reimalle. Ennenkuin otimme yhteyttä Sodankylään Teijo-Talon Lapin talotehtaalle, ehdimme tutkia pitkään ja hartaasti Teijo-Talojen mallistoa. Alkuun olimme tietyllä tapaa viehättyneitä Pohjolan Tytär III ja Huvikumpu malleista. Loppujen lopuksi Käpy-malli osoittautui kuitenkin muunneltavuutensa vuoksi parhaaksi vaihtoehdoksi meille.

Teijo-Talojen mallistossa on hyvin erilaisia koteja ihan pienistä tuvista aina useamman sadan neliön koteihin. Pienemmän pään talot toimitetaan ”yhtenä palana” ja isommat talot useammassa palassa. Jos mallistosta mikään valmis malli ei oikein tunnu natsaavan, voi valmiisiin malleihin tehdä haluamiaan muutoksia tai talon voi suunnitella ihan alusta lähtien itse. Sivustolla näkyvät hinnat antavat hyvinkin tarkan kuvan talopaketin lopullisesta hinnasta, joskin toimitusosoite ja tehdyt muutokset vaikuuttavat hintaan.

Alkuperäisessä Kävyssähän on kolme makuuhuonetta, mutta pienillä muutoksilla saimme kaikki alkuperäiset toiveemme täytettyä. Meidän kävyssä on kaksi makuuhuonetta, sopivan kokoinen kodinhoitohuone, tilava tupakeittiö, erillinen WC, pesuhuone ja sauna, ja lämmin kuisti. Näistä erillinen WC ja lämmin kuisti olivat kyllä extraa, jota ei olisi edes osannut toivoa. Isossa tuvassa on L-keittiö ja Uuniseppien Sanna-takkaleivinuuni. Käpy rakennetaan ja toimitetaan periaatteessa yhtenä palana. Vain lämmin kuisti tuodaan erillisenä ja asennetaan kiinni taloon tontilla.

Erityisen onnellisia olemme kodinhoitohuoneesta ja lämpimästä kuistista. Meillä on PALJON ulkovaatteita ja kenkiä, joten on oikeasti kiva, että sisälle tullessa kengille ja vaatteille on säilytys- ja kuivaustilaa. Kuistille tulee vielä kolme kaappia ja toiseen makuuhuoneeseen kaksi kaappia, joita tähän pohjapiirustukseen ei ole piirretty. Näinpä ainakin säilytystilaa on nyt riittävästi. Kodinhoitohuoneen ja kuistin puute ovat olleet kaikissa aiemmissa kodeissamme ne rasittavimmat puutteet. Vihdoin nekin saadaan korjattua. 🙂

 

 

Julkisivultaan meidän Käpy on hyvin perinteisen näköinen pieni omakotitalo. Ihan perinteisen perinteistä punavalkoista tupaa ei kuitenkaan haluttu tehdä, vaan valitsimme värin niin, että talo istuu mahdollisimman kivasti vanhalle mänty- kanervikkokankaalle, jossa tontti sijaitsee. Julkisivun väreiksi valikoituivatkin Tikkurilan tummanharmaa Ukko ja tummanpunainen Tapiola. Katto tulee olemaan punaista palahuopakatetta.

Meidän tontti sijaitsee tien päässä vanhalla kaava-alueella, joten voidaan olla ihan 100% varmoja siitä, että takapihan puolelle ei tulla koskaan rakentamaan mitään. Kodinhoitohuoneen takaovi osoittaakin suoraan Saariselän laduille ja poluille, joten voi olla että takaovi tulee olemaan kovemmalla käytöllä kuin etuovi. 🙂 Keittiön ikkunoista tulee näkymään hieno vanha metsämaisema. Varmasti jossain vaiheessa rakennellaan takapihan puolelle myös terassia, mutta asia kerrallaan.

Seuraavat äärimmäisen rasittavat puutteet aiemmissa kodeissamme ovat olleet asiallisen voiteluhuoneen/pyörävaraston, autokatoksen ja Reiman toimiston puute. Meidän 91m2 Käpy täytti melkein kaikki meidän toiveet, mutta nämä jäivät uupumaan. Täytyyhän kahdeksalle pyörälle ja 30 suksiparillekin olla oma koti. 🙂 Siksipä päärakennuksen lisäksi meille tulee vielä piharakennus, jonka myötä toteutuu nämä kolme viimeistä toivetta. Uuteen piharakennukseen tulee 10m2 työtila Reimalle, 20m2 puolilämmin pyörävarasto/voiteluhuone ja autokatos.

 

 

Piharakennuksen pohjapiirustus ei ole viimeisin versio, mutta siitä saa kyllä hyvin kuvan millainen rakennus on tulossa. Nosto-oven tilalle tulee pelkästään ikkuna, ja työtilan sisäänkäynti tulee rakennuksen päähän. Myös sisäseinää on siirretty vähän niin, että työtila on hieman isompi ja varaston pienempi kuin kuvassa. Ulkoasultaan piharakennus saman värinen ja tyylinen kuin päärakennuskin.

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: