Meille tulee Teijo!

Tervetuloa lukemaan Suomen tylsintä taloblogia! Nyt se on virallista! Meille tulee Teijo! Nimittäin Teijo-Talo!

Äkkiseltään voi kuulostaa hassulta ilmaisulta, että meille tulee talo. Yleensähän niitä taloja ostetaan tai rakennetaan.. Mutta tämä talo se ihan kirjaimellisesti tulee meille, suoraan Sodankylän tehtaalta Saariselän Vanhaselkään. Jos Teijo-Talojen konsepti ei ole ennestään tuttu niin koko homma voi kuulostaa aika utopistiselta. Talo siis rakennetaan Sodankylässä Teijo-Talojen tehtaalla ja kuljetetaan asumisvalmiina meidän tontille Saariselälle! Muuttamaan päästään heti samantien talon asennuksen jälkeen. Helppoa eikö?

No miksi oman kodin hankkiminen on meille juuri nyt ajankohtaista? No miksipä ei?!

Meille on ollut aikalailla aina ihan selvää, että jos me johonkin halutaan asettua niin se on sitten Saariselälle. Pakollinen opiskeluaika kärsittiin Rovaniemellä, ja heti kun oli mahdollista, pakattiin tavarat kasaan ja muutettiin tänne Saariselälle. Kaupunkiasujiksi meistä ei ole, eikä meitä kyllä enää kerrostaloon saisi asumaan. Saariselällä on tilaa olla ja elää, täällä on helppo hengittää! Kun vielä kahden vuoden asumisen jälkeen halutaan tänne jäädä, niin miksipä tosiaan ei?

Alkuun katselimme Saariselällä myynnissä olevia taloja ja kävimme paria vaihtoehtoa katsomassakin, mutta mikään ei vain tuntunut iskevän. Oli väärän väristä kaakelia, huonoa tilaratkaisua, liian isoja tai pieniä asuntoja ja huonoa sijaintia. Jos ei sitten muuta niin liian kovaa hintapyyntiä, tai viimeistään liian korkea tonttivuokra kaatoi talokaupat. Kun ostovaihtoehdot oli koluttu loppuun, aloimme leikkiä ajatuksella oman talon rakentamisesta..

MUTTA.. Sehän on niiin kallista, stressaavaa, monimutkaista ja muutenkin niiiiiin hankalaa… Ja mekun ei olla mitään oman elämämme puuseppiä eikä tuota ”vapaa-aikaakaan” liikaa ole, niin varmaa oli, että itsehän me ei aleta mitään rakentamaan. Seuraavaksi ohjelmassa oli kuumeista talotehtaiden vertailua ja melko nopeasti ykkösvaihtoehdoksi nousi Teijo-Talot, joilla oli jopa tehdas Sodankylässä, 130km Saariselältä!

Kahvit valmiina -standardi kuulosti juuri siltä mitä me etsimme. Useat talopaketit ovat näennäisesti ”valmistaloja”, mutta sitten kuitenkin loppupeleissä siellä rakennuksella pitää itse pyöriä aika paljon (tai ainakin palkata joku pyörimään sinne) ja siinä samalla budjetti ja aikataulu venyy ja paukkuu. Kahvit valmiina -standardin talossa voi kirjaimellisesti keitellä tupaantuliaiskahvit samana päivänä, kun talo asennettaan!

Voiko se olla totta, jos se kuulostaa näin hyvältä?

Niin, sitähän sitä itsekin mietittiin.. Siksipä me hypättiinkin Hyundain kyytiin ja ajettiin jo seuraavana päivänä reilun tunnin matka talotehtaalle tutkimaan asiaa lisää. Tehtaalla pääsimme tutustumaan viittä vaille valmiiseen 1,5 kerroksiseen omakotitaloon, ja sehän vakuutti meidät. Siitä se ajatus sitten lähti.. 🙂

Nyt ollaan sitten siinä tilanteessa, että alkukesästä meille tulee ihan ihka oma itse suunniteltu Teijon Käpy! Elämme siis jänniä aikoja! 🙂

Tässä blogissa pääset seuraamaan meidän taloprojektia ensimmäisistä piirustuksista aina talotoimitukseen ja asumiskokemuksiin asti! Ihan ensimmäiseksi kannattaa kyllä käydä tutustumassa Teijo-Talojen konseptiin tarkemmin, koska se on todentotta ihan ainutlaatuinen juttu!

Meidän kuulumisia hiihtoladuilta, poluilta ja sisustuslehtien sivuilta kannattaa ehdottomasti seurata myös Instagramissa (@saariselkatraining ja @tiinainari)!

Ai mistäkö nimi ”Suomen tylsin taloblogi”? No siitä, että Teijo-Talot takaa yllätyksettömän toimituksen. Budjetti ja aikataulu pitää, ja homma toimii niinkuin on sovittu. Luvassa ei siis ole venyviä aikatauluja eikä paukkuvia budjetteja. 🙂

Stay tuned! 🙂

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: