Långa Lugnet ja Itävalta

Roadtrip on edennyt sellaiseen vaiheeseen, että olemme matkanneet Ruotsin ja Saksan kautta Itävaltaan. Matkalla kävimme Falunissa ajamassa Ruotsin maratoncupin kisassa Långa Lugnetissa.

 

Långa Lugnet järjestettiin Falunissa viime talven MM-hiihtojen maisemissa. Rata oli yhtään liiottelematta yksi parhaista maratonreiteistä, joita olemme koskaan ajaneet. Reitti hyödynsi hyvin Falunin alueen kumpuilevaa maastoa ja yhdisteli hiekkatietä, luonnonpolkua ja rakennetua DH-bermiä. Retillä tapahtui koko ajan, mutta mikään kohta ei ollut varmasti kenellekään vaarallinen tai ylitsepääsemätön. Jos tuntuu helpolta niin ainahan voi mennä kovempaa.. 🙂 Kisa muodostui kolmesta erillisestä kierroksesta, joiden välissä käytiin aina stadionilla varvaamassa.

Urheilullisesti kisat eivät menneet meidän tiimiltä oikein putkeen. Reimalle kisa oli nimensä veroisesti pitkä reissu ja Tiinalle vähän turhankin lyhyt. 🙂 Falunissa naisten kisasarjat lähti matkaan tuntia ennen miehiä, joten naisten kisa muodostui vähän erilaiseksi kuin tavallisesti kun naiset eivät päässeet hyötymään miesten peeseistä. Heti alun 3km nousussa naisten neljän naisen kärkiporukka karkasi omille teilleen, minkä jälkeen Tiina polki pitkään kisan kakkosporukassa. Ensimmäisen kierroksen lopussa Tiina kaatui huolimattomuuttaan mutkikkaassa alamäessä liukkaalla hiekalla. Siinä rytäkässä vaihtajan korvake vääntyi ja ketjuun taipui mutkalle. Käytännössä tämä tarkoitti kisan loppua, kun voimansiirto lakkasi pelittämästä. Onneksi sekä uusi vaihtajan korvake että ketju löytyi pakista, joten pyörän sai ajokuntoon jo seuraavalle päivälle, mutta harmi, että hieno kisa jäi kesken.

Reimalla Etelä-Ruotsin siitepölyt tekivät tepposet ja matkanteko muuttui jo alkumatkasta melko tukkoiseksi. Kahden jälkimmäisen kierroksen keskisyke oli noin 140, joten kisavauhdista ei ollut enää alun jälkeen kyse. 🙂 Maaliin tuli kuintenkin ajettua ihan vain senkin takia, että reitin hienoimmat bermi-alamäet olivat kolmannella kierroksella, ja eihän niitä nyt kannattanut jättää väliin. Reitin lisäksi kisan kaikki muutkin järjestelyt olivat huippuluokkaa kuten MM-kisojen näyttämöllä voi olettaakin olevan. 🙂

Falunissa oltiin yötä Främby Udde resortissa. Jos joku on suuntaamassa Faluniin, niin Främby Udden mökit on todella suositeltava majapaikka! Superhienoja moderneja mökkejä järven rannalla fiksuun hintaan. Kyllä kelpaa!

Kisan jälkeen roadtrip jatkui Boråsin ja Göteborgin kautta lautalla Kieliin. Saksassa oltiin maanantai aamuna ja koko maanantai päivä vietettiin Saksan autobahnoilla. 1100km hurahti kolme taukoa mukaan lukien 12 tunnissa, joten perillä Schladmingissa oltiin myöhään maanantai iltana. Vielä tiistai aamunakin pää oli aikalailla autoilusta sekaisin, mutta illalla pääsimme jo nauttimaan pitkästä lenkistä. Sekä lauttamatka Stena Linella että automatka Saksan moottoriteillä sujuivat hyvin. Autobahnoilla pärjättiin tällaisiksi noviiseiksi hyvin eikä mitään isompia ongelmia ollut koko matkalla. Oikeastaan tähän mennessä hektisimmät paikat on ollut Göteborgin kaupunkia lähestyessä, jolloin ajettiin pari mutkaa pitkäksi. 🙂

Majapaikka meillä on täällä Schladmingissakin täyden kympin arvoinen. Tilava huoneisto aivan Schladmingin keskustassa omalla kattoterassilla, jossa voi turvallisesti säilyttää pyöriä. Schladmingin keskustan kävelykatu on viereisessä korttelissa ja Alpentourin lähtöpaikalle rullaa pyörällä 2 minuutissa. 🙂 Naapuritalossa on leipomo ja ruokakauppaan kävelee viidessä minuutissa. Tässä vierähtää mukavasti seuraavat kaksi viikkoa. 🙂

 

Sunnuntain lenkkimaastoja Boråsissa. Kylläpä sielläkin löytyi hienot kisaladut ja lisäksi merkattua MTB-reittiä. 🙂

 

Itävallan toisen päivän treenimaisemat. Duisitzkarsee 1680m.

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: