Kiitos vuodesta 2014!

Kiitos kaikille tukijoille ja mukana vuoden aikana eläneille urheiluvuodesta 2014!

Vuosi 2014 on ollut meille hyvä, ja iso kiitos siitä kuuluu kaikille meidän tärkeille tukijoille ja mukana eläville ihmisille! Vaikka vuosi ei tuloksellisesti mitään suurta ilotulitusta olekaan ollut, voi sanoa taas vuoden aikana oppineensa paljon. Sinne tänne vuoden aikana on molemmille osunut hyviä onnistumisia, mikä motivoi jatkamaan tällä tiellä.

Vuoden tähtihetkiä

Alpentour Trophy

Alpentour Trophy oli superhieno avaus meidän pyöräilykaudelle. Kaksi viikkoa Itävallan Alpeilla upeissa maastoissa ja kesäsäässä avasi kesän ja antoi roppakaupalla motivaatiota. Tuloslistalla ei Kona Team Inari-Saariselkä päässyt juhlimaan, mutta kilpaurheiluun kuuluu se, että tuloksia pitää suhteuttaa omiin lähtökohtiin. Järjettömän kovissa alppimaastoissa maailman parhaiden maastopyöräilijöiden joukossa kyyti on kylmää, mutta kokemus oli mieletön! Ensimmäisenä totisempana pyöräilykesänä ei voi tavoitella tähtiä taivaalta, joten Alpentour antoi meille juuri sen mitä toivoimmekin. Kokemusta ja älyttömän hyvää treeniä.

Kona Mega Launch

Pyöräilykesän toinen ehdoton huippuhetki oli Kona Mega Launch Itävallan Serfauksessa. Jälleen mielettömiä alppimaisemia, törkeän hienoja pyöriä ja mukavia ihmisiä. Oli hienoa tutustua Kona-perheeseen ja päästä ajamaan hienoilla pyörillä hienoissa maisemissa. Tähänkin reissuun mahtui yksi alppimaraton, jossa pääsi taas haistelemaan Keski-Euroopan pyöräilykulttuuria.

 

 

Norjan reissut

Yleensä aina kun reissu suuntautuu Norjaan osaa jo sanoa, että tulossa on hyvä reissu. 🙂 Maastot, ihmiset ja järjestelyt on huippuluokkaa niin hiihdossa kuin pyöräilyssäkin. Paras pyöräilykunto viime vuodelle osui ehkä molemmilla Lavkarittettiin, joka nyt muutenkin kuuluu suosikkikisojen joukkoon. Uusia tuttavuuksia tuli niin Skaidi Xtremestä kuin Harstad Offroad Weekendistäkin. Molemmat hienoja paikkakuntia, joissa homma toimii ja seura-aktiivit tekee hienoa työtä pyöräilyn eteen Pohjois-Norjassa. Hiihdon osalta hienoin reissu Norjaan oli varmaan Finnmarkin mestaruuskisoihin Altaan, johon molemmilla osui hyvät hiihdot. Norjassa on muuten kiva, että saa hiihtää kilpaa vielä kunnollisia kestävyysmatkoja. Finnmarkin mestaruuskisoissakin naisilla oli ohjelmassa 15km ja miehillä 20km.

 

Saariselkä MTB

Ilman sen suurempia perusteluja Saariselkä MTB kuuluu ehdottomasti vuoden tähtihetkiin. Se on meidän ”oma lapsi”, jonka kasvusta ja kehittymisestä olemme tietenkin tosi ylpeitä. Vaikka se on aina meidän pienelle porukalle kova voimien ponnistus, on se ilman muuta sen arvoista! On mukava olla jakamassa Saariselän pyöräilyn ilosanomaa suomalaisille ja ulkomaisille pyöräilijöille. 🙂

 

Saariselän treenimaastot

Kun muistelee kulunutta vuotta taakse päin, nousee yhtenä hienoimmista asioista mieleen Saariselän mahtavat treenimaastot, joista olemme saaneet nauttia kuluneen vuoden aikana. Suomen parhaat ladut ja hienoimmat polut maastopyöräilyyn ja juoksuun. Luminen ja pitkä talvi sekä kuiva ja lämmin kesä tekivät kuluneesta vuodesta entistäkin hienomman! Mitä muuta sitä pieni ihminen voi toivoakaan. 🙂

 

 

Vaikka sekä hiihdon että pyöräilyn SM-kisat meni enemmän ja vähemmän perseelleen on kauteen mahtunut onnistumisia. Onnistumisen elämyksiä treeneissä ja kisoissa. Mieleen on jäänyt esimerkiksi Reiman FIS-hiihtojen voitto Puolangalla ja samaisten FIS-hiihtojen neljäs sija viime viikonlopulta Ristijärveltä varsin kovassa seurassa. Onnistumisia on sattunut myös Rukan Suomen cupiin ja jo mainittuun Lavkarittettiin.

Kaiken kaikkiaan on hienoa saada tehdä tätä juttua päivästä toiseen, ja oli hienoa päästä mukaan maastopyöräilyyn todenteolla. Se päivittäinen rutiini, joka urheiluun liittyy, on juuri sitä mitä me halutaan juuri nyt ja edelleen tehdä. On hienoa, että olemme saaneet työ- ja asumiskuviot järjestymään niin, että saamme asua juuri siellä missä haluammekin ja tehdä juuri sitä mitä haluammekin. Molempien työnteko mahdollistaa harjoittelun ja kilpailun tällä tasolla ajankäytön kannalta ja toisaalta tietenkin taloudellisesti.

Kiitoksia!

Kuten jo tuli todettua, emme pystyisi elämään ja urheilemaan tällä tavalla ilman meidän mahtavia yhteistyökumppaneita. Tämän vuoden suurin yksittäinen ja uusi juttu oli tietenkin yhteistyö Kona-pyörämerkin kanssa. Ilman tätä yhteistyötä ei pyöräilyyn satsaaminen olisi ollut mahdollista eikä järkevää.

Kona Bikes

Kiitos siis Konalle, joka on tarjonnut ja tarjoaa meille jatkossakin kilpailykykyiset ja ihan törkeän hienot pyörät! Kiitokset erityisesti Jarnolle, joka on tehnyt tämän meille mahdolliseksi!

 

POC sports

Toinen tämän vuoden hieno uusi yhteistyö on tietenkin POC:n kanssa. Markkinoiden parhaat ja tyylikkäimmät kypärät, jotka erottuu joukosta. Kiitokset siis JK Shopille Lohjalle! Kyllä kelpaa ajella!

 

 

Normark Suomi

On hienoa solmia uusia yhteistyökumppanuuksia, mutta vielä hienompaa on kun joku jaksaa tukea vuodesta toiseen eikä menetä uskoaan huonoinakaan aikoina. Iso kiitos Antille Normarkille pitkäaikaisesta yhteistyöstä Peltosen suksien ja Rexin voiteiden tiimoilta!

 

 

Nonamesport

Toinen pitkään mukanamme kulkenut yhteistyö on tietenkin Nonamesport. Hienoimmat ja toimivimmat hiihtovaatteet laduille! Hieno juttu tälle vuodelle oli meidän superhieno Inarin Yrityksen seura-asu, jossa kelpaa kyllä kisoja kiertää!

 

 

MT-suksihuolto

Hyvistäkään suksista ja voiteista ei ole paljon iloa, jos suksien pohjat ei ole kunnossa! Kiitokset siis Toivolan Mikolle Pärnävaaralle siitä, että meidän suksien pohjat on aina loistavassa kunnossa!

Inarin Yritys

Kiitokset tietenkin seuran väelle Inariin! Pieni porukka tekee hienoa työtä sen eteen, että me urheilijat saadaan urheilla. Näillä leveysasteilla kun ei montaa seuraa ole, joka tarjoaisi todellisia mahdollisuuksia kilpaurheiluun. Resurssit ja osaajat valuu isompien kasvukeskuksien isoihin seuroihin, ja me pienet pyristellään minkä pystytään. 🙂 Pidetäämpä huoli, että tuntureilta tuulee jatkossakin tuimasti! 😉

 

Kiitos myös muille tukijoille, jotka ovat olleet mukana isommalla tai pienemmällä panoksella! Olette kaikki tärkeitä!

Seuraavaksi rupeamme Joulun viettoon täällä talven ihmemaassa. Pakkasta on tälläkin hetkellä -25 astetta, mikä vaikuttaa tietenkin harjoitteluun. Paukkupakkanen kuitenkin kuuluu jouluun ja luo tunnelmaa, joten ei haittaa. Huomenna suuntaamme aaton kunniaksi pitkälle metsäsuksilenkille tuntureille. Hyvää Joulua!

 

 

 

Tiina ja Reima

 

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: