Lavkarittet

Viime viikonloppuna meillä oli vuorossa jo perinteinen Lavkarittet Skibotnissa, Pohjois-Norjassa. Kisat olivat jälleen hienot, ja reissu muutenkin mukava, vaikka aika pikaisesti Norjan maalla käytiinkin.

Lavkarittettiin on aina yhtä mukava lähteä. Ei vähiten siksi, että meillä on mukava ja tuttu majapaikka Kilpisjärvellä. Onhan tapahtuma tosin meidän näkökulmasta varsin lähellä, matkaa yhteen suuntaan kertyy vain noin 600km. 🙂

Lavkarittetin reitti on hieno. Ensimmäiset noin 18km mennään nousuun, joka jyrkkenee ja muuttuu teknisemmäksi loppua kohti. Samalla maisemat sen kun paranee. Huipun jälkeen tullaan pari kymppiä melko haipakkaa hiekkatietä ja pienen pätkän asfalttiakin. Loppu on taas sitten polkua ja kärrytietä, ja viimeiselle kympille mahtuu pari kunnon nousuakin.

Meidän osalta kisat meni ihan mukavasti. Tiina sijoittui naisten elitessä täysin ylivoimaisen Sini Alusniemen jälkeen toiseksi. Reima oli miesten elitessä lopulta seitsemäs. Tuloksien tutkimisen jälkeen sijoitus tuntui hetken aika karvaalta, kun selvisi, että kolmas sija oli lopulta vain parin minuutin päässä. Tietoa tarkoista sijoituksista ei matkan varrella ollut, joten vähän jäi jossiteltavaa. Jälkikäteen selvisi myös, että miesten eliten voittaja ei ole ihan eilisen teeren poika. Kaverilla on vyöllään muun muassa Norjan XCM-mestaruus ja Birkenin voitto parin vuoden takaa. Silloin kakkoseksi sijoittui muuan Alban Lakata. 🙂

Ilahduttavaa suorituksissa oli erityisesti, että alun nousuosuus sujui edellisiin vuosiin nähden reilusti vauhdikkaammin. Ilahduttavia ovat myös naapurimaan palkinnot, kun toisestakin sijasta pokkaa sen verran kruunuja, että saa dieselirahat kuitattua. 🙂 taas tuli testattua myös kisan jälkeinen tarjoilu, joka oli taattua Norja-laatua. 🙂 Tunnelma oli niin ikään juuri sellainen, mihin Norjan kisoissa on tottunut – ilmassa oli jälleen aitoa urheilujuhlan tuntua. Vielä kun säänherrakin oli suosiollinen, oli reissu jälleen superhieno.

Kingit oli Norjan maastoissa kotonaan. Kingiä nopeampaa pyörää ei tuollaiselle maratonreitille voisi kuvitellakaan. Vaihdoimme ennen Lavkarittettiä kuluneet Ikonit uusiin Ardent Raceihin. Täytyy sanoa, että aluksi epäilimme itsekin, että onkohan se vähän liian krouvi rengas maratonajoon. Mutta ihan turhaan! Pito märillä ja kaltevilla kallioilla oli aivan uskomaton, eikä rullaavuudessakaan hävinnyt yhtään! Ja on muuten vaivattomat renkaat litkuttaa!

Seuraavaksi suuntaamme jälleen Itävaltaan! Siellä on vuorossa lyhyempi maratonkisa, Arlberg Bike Marathon. Saattaapa reissulla päästä tutustumaan vähän jo ensi kauden Kona-malleihin. 😉 Jännää ja mukavaa lähteä taas ajelemaan Alpeille! 🙂 Reissusta paluun jälkeen vuorossa onkin Saariselän pyöräilykesän kohokohta, Saariselkä MTB Weekend. Järjestelyhommat pitää meidän perheen sen verran kiireisenä, ettei osallistumista kisoihin tarvitse edes harkita. Mutta hyväähän se vain tekee katsoa välillä näitä kisatouhuja toisesta näkökulmasta, varsin suositeltavaa kaikille kilpureille. 🙂

 

 

Tiina Jämi84:n maalisuoralla

 

 

Reima Lavkarittetin maalisuoralla

 

 

Iltalenkillä Kilpiksen hienoissa maisemissa 🙂

 

 

Seuraavaksi kohti Alppeja!

Tiina&Reima

 

 

 

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: