Kuvakuulumisia tunturista

 

 

 

Viime aikoina ei ole oikein ehtinyt blogiin kirjoitella kuulumisia, joten tällä kertaa ajateltiin päivittää pikaisesti viime viikkojen kuulumisia kuvien muodossa.

Kuvia onkin kertynyt ihan mukavasti. Helmikuun alusta lähtien on ollut aika ihanteelliset treenikelit. Lämpötila koko ajan 0 – -10 välillä, ja vaikka aurinkoa ei olekaan ihan mahottomasti näkynyt, niin todella hienot kelit on ollut.

Kisatkin ovat menneet Norjan reissun jälkeen mukavasti parempaan suuntaan. Altasta Finnmarkin mestaruuskisoista oli siis kotiatuomisina Finnmarkinmestaruus kultaa ja hopeaa. Jotenkin se aina tuntuu tekevän kunnolle hyvää, kun pääsee Norjan puolelle hyviin maastoihin hiihtämään. Puolangan FIS-hiihdoista irtosi sitten Reimalle voitto ja palkinnoksi ruislimppu, jota syödään vieläkin. 🙂 Reimalle tuli voitto myös lääninmestaruuskisojen pertsan normimatkalta, ja Inari voitti maakuntaviestin. Siitä viikonlopusta ei meidän kameroihin tarttunut todistusaineistoa, valitettavasti.

Saariselällä on ladut ollut edelleen mainiossa kunnossa. Täytyy myöntää, että ihan muutaman kerran on tänä talvena tuntenut kiitollisuutta Saariselän latuhuoltoa ja luonnonlumiolosuhteita kohtaan, kun on seurannut etelän hiihto-olosuhteiden kehittymistä..

Ihan viime viikkoina ollaan myös päästy auringonpaisteen makuun, ja onhan se ollut hienoa, kun on saanut hiihtää vähän lauhemmassa kelissä kuin tähän aikaan vuodesta yleensä. 🙂

Helmikuun aikana on myös avattu loputkin Saariselän laajasta latuverkostosta, joten nyt alkaa olla jo runsauden pulaa aamuisin, kun miettii mihin suuntaan sitä lähtis hiihtämään.

Tänä viikonloppuna meillä ei ole suunnitelmissa kisoja, osittain sen takia, että melkein kaikki kalenterissa olevan kisat on joko peruttu tai sitten ne viedään läpi väkisin surkeissa keleissä. Sen sijaan lähetään huomenna koeajamaan (taas) Juutuanvaaran kisavitosta. Vuosien kokemuksesta tiedän, että se on KOVA! 🙂 Saattaapi junnuilla ihan vähän hapottaa KLL/SM-kisoissa muutaman viikon päästä… 🙂 Hiihdettäisiinpä aikuistenkin SM-kisoja vielä joskus niin hienoissa maastoissa..

Seuraavat kisat olisi sitten suunnitelmissa ensi viikolla Överkalixissa Ruotsin puolella. Siellä pitäisi ainakin vielä olla lunta, ja sitä ennen ehditään vielä vähän aikaa nauttia näistä maisemista ja keleistä..

 

Tiina&Reima

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: