Team Sportia cup ja Meri-Lappi hiihdot

Taas viikko vierähti, ja sinä aikana siirryttiin 700km etelään Kirkkoniemestä Jäämerenrannalta Kalixiin Perämeren rannalle.

Päätimme siis jatkaa Kirkkoniemessä hyväksi havaittua taktiikkaa, eli naapurimaiden kisoissa kuokkimista. Tällä kertaa vuorossa oli Ruotsin kansallisen Team Sportia -cupin osakilpailu Kalixissa. Paikalla oli Ruotsin parhaimmisto, josta puuttui vain Kollenilla maailman cupissa hiihtäneet urheilijat. Kyseessä oli FIS-kisat ja niinkin erikoiset matkat kuin 2,5 ja 5 km:n prologit vapaalla. Eipä ole noin lyhyttä matkaa tullut monesti hiihdettyä, ja kisa olikin ohi ennen kuin ehti kunnolla alkaakaan. 🙂 Riesana lauantaina oli kova pakkanen. Automatkalla pakkanen huiteli -30 asteen tietämillä ja vielä kisapaikalle saapuessamme noin tunti ennen lähtöä auton mittari näytti -18. Kisajärjestäjillä ei kuitenkaan ollut tarvetta siirtää lähtöä, jotenka ensimmäisen lähdön aikaan 9.30 liikuttiin pakkasen suhteen aikalailla sääntöjen ylärajalla. Ja kyllähän se kylmältä tuntukin, hengitystiet oli aikalailla tulessa kisan jälkeen ja vielä kotimatkakin meni yskiessä. Onneksi kuitenkaan pakkaskisasta ei seurannut mitään vilustumisia, ja seuraavanakin päivänä pääsi viivalle. Viime vuotisen mykoplasman jälkeen ollaan huomattu, että keuhkot ovat jääneet taudin jäljiltä todella pakkasherkiksi. Jo -10 astetta alkaa tuntumaan pahalta, mutta ehdoton raja(josta lauantainakin joustettiin… :)) on ollut kilpahiihtoon -15. Siihen nähden, että pakkanen on tuottanut tänä talvena todella paljon ongelmia, voi lauantain hiihtoihin olla kohtuu tyytyväisiä.

Sunnuntaina Kalixissa olisi ollut vuorossa 15 ja 30 km:n takaa-ajot perinteisellä tyylillä, mutta ne päätimme jättää väliin. Syitä oli moniakin. Noita pidempiä matkoja on tullut tässä kuukauden sisällä jo pari kertaa hiihdettyä, lisäksi luvassa olisi ollut äärimmäisen rankka rata. Kun tuo perinteinen ei ole muutenkaan kulkenut ihan vapaan kanssa yhtä hyvin, oli viisasta jättää takaa-ajo hiihtämättä. Huoltajaa meillä ei olisi myöskään ollut, joten juotto olisi muodostunut ongelmaksi ja voitelukin on aina perinteisellä tyylille oma juttunsa. Sen sijaan hiihdimme sunnuntaina kansalliset Meri-Lappi hiihdot Kallilla. Kisat oli melko pienet, mutta miesten sarjassa oli siihen nähden kova taso. Ohjelmassa oli 5 ja 10 km vapaalla tyylillä ja väliaikalähdöllä. Viiden miehen kisassa Reima selvisi voittajana maaliin lähes puolen minuutin erolla seuraavaan. Hyvähyvä, kauden parhaita hiihtoja SM-kisojen lähestyessä. Myös minä voitin sarjani, joskaan naisten sarjan taso ei ollut lähellekään yhtä kova kuin miesten.

Seuraavaksi luvassa on vapaa viikonloppu ennen kauden viimeistä kisaputkea. Vapaa viikonloppu tulee kyllä todella tarpeeseen. Onneksi pakkasetkin alkaa pikkuhiljaa hellittää, niin että ulos pääsee kunnolla nauttimaan kevättalven hienoista hiihto- ja talvipyöräilykeleistä. Seuraavan kerran numerolappu laitetaan rintaan pääsiäisenä Ylläksellä ja Ainiovaaralla, ja viikko pääsiäisestä eteenpäin onkin edessä SM-hiihdot Kontiolahdella!

 

Tiina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: