Kohti pohjoista!

Edellisestä päivityksestä alkaa olla aikaa. Tässä välissä on ollut monta kisaa, monta paikkakuntaa ja tapahtunut on muutenkin monenlaista. Nyt suunta on taas kohti pohjoista, tällä kertaa Pohjois-Norjaa ja Kirkkoniemeä.

Ollaan jo useampana vuonna ihmetelty, miksei Lapissa oli maaliskuussa oikein mitään kunnollisia kisoja. Maaliskuu on kuitenkin hiihtourheilun kannalta parasta aikaa täällä Pohjoisessa. Nykyään kalenteri on vinksahtanut niin, että Lapissa hiihdetään kilpaa loka-marraskuussa ja sitten seuraavan kerran huhtikuussa. Onneksi täällä Lapissa on lyhyet matkat Pohjois-Norjaan ja Pohjois-Ruotsiin kisoihin, eikä olla pelkästään Suomen kisakalenterin armoilla..

Kirkkoniemessä luvassa on NNM kisat, eli Pohjois-Norjan mestaruuskisat. Toisin kuin Suomessa, Norjassa nämäkin aluemestaruuskisat on FIS-kisat ja luvassa on kolme kisapäivää, kaksi normaalimatkaa ja viestit, johon sattuneesta syystä emme osallistu. Lauantaina luvassa on yksi ihan suosikkimatkoistamme 15/30km vapaata, sekin on muuten Norjassa normaalimatkan nimellä. 🙂 Kisojen järjestelyistä ylipäätänsä huomaa, että Norja on hiihtomaa. Fanaattista! Mutta hyvällä tavalla. Suomessa vastaavanlaiset järjestelyt on ehkä SM-kisoissa tai Suomen cupissa, mutta meidän aluemestaruuskisat on hippohiihdot Norjan vastaaviin verrattuna. Toki kyseessä ei ole piirinmestaruuskisat, vaan mukana on Norjan kolme pohjoisinta hiihtopiiriä: Finnmark, Troms ja Nordland. Jos kaikki parhaat olisi paikalla niin nämähän olisi kohtuu kovat kisat, mutta mm. Lahden maailman cupin päälekkäisyys varmasti on vienyt kovimmat miehet täältäkin.

Huomenna siis Kirkkoniemeen. Sitä ennen muutama sana aiemmista viikonlopuista. Helmikuun alussa olimme omissa piirinmestaruuskisoissamme Kempeleessä. Reima voitti siellä henkilökohtaisen piirinmestaruuden 15km vapaan matkalta, ja viestissä KEV:läiset otti varsin selvän voiton niin ikään. Naisissa Oulu otti varsin selvän voiton, ja me olimme toisia. Henkilökohtaisella matkalla olin ynnämuuta sijoilla, ja ehdin kisan aikana ottaa tuntumaa ladun pintaankin. 🙂

Pari viikkoa sitten kilpailtiin ne niin monta kertaa tässäkin blogissa mainostetut Skandinavia cupin kisat Inarissa. Hienot oli ladut ja onnistuneet kisat muutenkin. Hiihdollisesti jatkoin samaa mollivoittoista sävelmää, mihin olen tänä talvena juuttunut. Muuten oli huippua hiihtää pitkästä aikaa kunnon kisoja Juutuanvaarassa. On ne ladut vaan mahtavat – toki mukavampi niitä olisi hiihtää edes vähän paremmassa kunnossa. 🙂 Reima hiihti sunnuntaina vapaan 30km:llä hienon hiihdon ollen neljänneksi paras suomalainen. Lähtölistojen julkaisemisen jälkeen oli jo selvää, ettei kärkipaikoista ole mahdollista kilpailla, jos ihmeitä ei tapahdu. Lähtönumero 73, tiesi lähtöpaikkaa yhdeksänteen riviin keskelle. Sieltä ei ihan hetkessä nousta kärkiporukkaan. 🙂 Nousujohteisen hiihdon ansioista sijoitus nousi kuitenkin tasaisesti, eikä kärkikympin sijoituksetkaan jääneet järin kauas.

Seuraavaksi siis kohti Jäämerta! Jännityksellä odotellaan..

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: