Kisaton viikonloppu!

Pakkasten ja Lapin kisakalenterin seurauksena meillä on edessä kisaton viikonvaihde.

Alunperin suunnitelmissa oli käydä kisoissa Norrbottenissa Överkalixissa, jonne meiltä on matkaa vain noin 160km, eli tosi vähän. Sääennusteet lupailivat kuitenkin jo hyvissä ajoin sellaisia lukemia, että totesimme että ei maksa vaivaa edes ilmoittautua. Suomen puolella on tietenkin sama pakkasuhka päällä, eikä täällä oikein olisi kisoja ollut kalenterissa muutenkaan.

Täytyy kyllä sanoa, että vapaa viikonloppu tähän saumaan ei tunnu ollenkaan huonolta vaihtoehdolta. Kilpaa hiihtäminen sinäänsä ei olisi ollut mikään ongelma, mutta voiteluineen ja matkusteluineen kisareissut on aina aika rasittavia, vaikka kisat olisivat lähelläkin. Tällä järjestelyllä saatiin sitten sovitettua kovempi harjoitus tälle aamulle, joka varmaan on ainoa lauha päivä tällä viikolla. Täytyy kyllä sanoa, että on se Oukun ylävitonen ihan miehekäs latu. 🙂 Hyvää harjoitusta kahden viikon päästä Inarissa järjestettävään Skandinavia-cupiin. Inarista kuului nimittäin sellaista huhua, että sielläkin hiihdetään ihan ”kohtuu kovaa” latua. 🙂 Ootan sitä innostuksen ja kauhun sekaisin tuntein. Lähes vastaavaa latua on Inarissa hiihdätetty viimeksi 2007 lääninmestaruuskisoissa. Ja nyt kun ajattelee, niin ei noita tuommosia kunnon vanhanajan kilpahiihtolatuja hiihdetä Suomessa juuri ollenkaan, vaikka lähes vastaavanlaisia löytyisi monestakin paikasta. Voi olla, että tuloslistat ei ole ihan totutun näköiset noiden kisojen osalta. Toki kovimmat menee kovaa, oli latu millainen tahansa, ja erot muodostuu varmaan melko isoiksi. Mutta Inarin latujen osalta voisi sanoa, kuten jämin sm-kisojen selostuksessa, että latu suosii sellaisia hiihtäjiä, jotka ovat kesällä viihtyneet lenkillä. 🙂

Vapaa viikonloppu tarkoittaa myös sitä, että aikaa jää muuhunkin kuin autossa istumiseen ja voitelemiseen. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että gradun kirjoituksen olisi tarkoitusta edetä ihan reilunlaisesti. Sanotaan, että sunnuntai-iltana kasassa pitäisi olla 25 sivua nykyisen 12 sijaan. Toteutuukohan? 🙂

 

Tiina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: