Maakuntaviestin kirous

Eilen oli tarkoitus hiihtää Lapin maakuntaviestiä meidän kotikentällä Inarin Juutuanvaarassa. Mutta toisin kävi – pakkanen perui maakuntaviestin.. jälleen..

Lapin maakuntaviesti on perinteisesti hiihdetty loppiaisena, vaikka tosipuheella viimeisen kymmenen vuoden aikana se on varmaan useammin siirretty pakkasen takia kuin pidetty suunniteltuna ajankohtana. Monta kertaa on meidänkin porukka Inarista lähtenyt matkaan jo edellisenä päivänä turhaan palataksemme tyhjin käsin takaisin. Ja niinhän siinä kävi tänäkin vuonna. Lauantaina Inarissa oli vielä täydellinen hiihtokeli, tyyntä ja -3. Kisa-aamuna ei tienny olisko pitäny itkeä vai nauraa, kun pakkasmittari näytti -23. Huvittavinta kaikessa tässä oli se, että vain 15km Inarista etelään Talvitupajärvellä oli enää -10. Mutta eihän sille mitään voi, jos on kylmä niin kisat on peruttava.

Täytyy kyllä sanoa, että eihän tuo kisa kummonen varmaan olisi ollutkaan. Mukaan oli ilmottautunut viisi joukkuetta: Rovaniemi, Inari, Posio, Kemi ja Keminmaa. Aika surkeaa, jos suoraan sanotaan. Olihan viikonloppuna toki päälekkäisyyksiä; aikuisia oli Östersundin Skandinaviacupissa ja nuoria MM/PM katsastuksissa Saarijärvellä. Siitä huolimatta viisi joukkuetta Lapin läänistä on surkea lopputulos. Jos Inari keräisi joukkuetta samanlaisella asenteella kuin muut kunnat, niin eihän meiltäkään löytyisi kuin neljälle osuudelle hiihtäjä. Kuitenkin me saadaan joka vuosi kokoon joukkue ja vieläpä ihan kilpailukykyinen. Osa hiihtäjistä on reilusti yli-ikäisiä ja toiset ali-ikäisiä. Itse olen hiihtänyt 20-vuotiaiden osuutta 13-vuotiaana ja yleisen osuutta 15-vuotiaasta lähtien, samoin Reima. Eli yrityksen puutetta sanon minä, tai arvostuksen. Mutta kaipa se on totta, että jos ei Lapista ala löytyä enempää kuin viisi joukkuetta, niin turhaanhan koko tapahtumaa järjestetään. Mukava tapahtuma, mutta noin pienellä porukalla aika merkityksetön. Nyt pitäisi jostain kaivaa urheiluhenkeä ja nostaa tämä tapahtuma entiseen loistoonsa. Osittain tapahtuman peruuntumisessa harmittaa myös se, että tänä vuonna oltaisiin taisteltu ihan tosissaan viestin voitosta. Keväällä Rovaniemi saa varmaan taas ykkösporukan liikkeelle, ja siihen vauhtiin meillä ei taida olla asiaa. 🙂

Eli tosiaan, niin jäi maakuntaviesti hiihtämättä ja meidän kisatauko senkun venyy ja venyy. Viikonloppuna se kuitenkin loppuu Vantaalla. Suomen cupin vapaan normimatkat ja viestit ohjelmassa. Pitäkää peukkuja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: