Laanihovi vol xxxx

Ekat kisat ovat takana päin, ja nyt olemme jälleen Saariselän talvessa. Majapaikkanamme Laanihovi, tottakai.

Ja niinhän siinä kävi, kuten niin monena talvena ennenkin. Hiihto ei vain natsaa alkutalvesta. Suoraan sanottuna tosi vaikea paikallistaa, missä vika on. Verikokeiden jälkeen pystyi hyvin suurella todennäköisyydellä rajaamaan pois sairauden mahdollisuuden, mikä on hyvä asia. Nyt voi siis keskittyä saamaan kropan toimimaan hyvillä treeneillä. Nyt, kun olemme jo viikon olleet taas hyvien olosuhteiden äärellä, on tekeminen keskittynyt ihan perustreeniin. Tekee vaan niin hyvää, kun pystyy rennosti hiihtämään hyvissä olosuhteissa. Myös juoksulenkeille on tarjolla kivoja reittejä, kun Saariselkä-Laanila talvikävelyreittikin on jo ajettu tampparilla. Pakkaset rajoittaa tässä vaiheessa talvea vähän treenien suunnittelua, mutta Lapin ihmisinä ollaan totuttu siihen. Silloin, kun on näinkin kylmää kuin nyt, täytyy kovat harjoitukset ajoittaa lauhimmille päiville ja lepopäivät niille kylmimmille. Onneksi Ivalossa on mahdollisuus päästä myös sisätiloihin treenaamaan, kun urheilutalon kuntosali ja pallosali ovat käytössä. Ivalossa onkin muuten kunnan omistamaksi saliksi aika tosi hyvät mahdollisuudet treenaamiseen. Olemme myös käyneet yhden reissun lumikengillä, ja jos pakkaset jatkuvat niin lumikenkäily on ihan varteenotettava vaihtoehto ensiviikollakin.

Kisasuunnitelma koki Rovaniemen mahalaskun jälkeen aika kovia muutoksia. Alunperin oli tarkoitus hiihtää FIS-kisoissa Kontiolahdella ja Lapinlahdella, mutta päätimme olla lähtemättä niihin reissuihin. Jotenkin tuntuu vain siltä, ettei se suksi taida autossa istumalla lähteä kulkemaan. Varsinkaan, jos vastassa kisapaikkakunnalla on vain huonot olosuhteet. Seuraavat kisat käymmekin lauantaina päivämutkin Levillä. Siellä pitäisi olla ihan hyvät olosuhteet ja pakkanenkin taitaa pysyä inhimillisissä rajoissa. Seuraavalle viikonlopulle on enemmänkin vaihtoehtoja: Ristijärven FIS-kisat, Tanassa kansalliset pertsan kisat tai Kirunassa kaksipäiväiset Vinterpremiär kisat. Saas nähdä mihin päin tästä seuraavaksi säkästään, lauantain kisa näyttää varmaan aika paljon suuntaa tulevalle. 🙂

Ainiin, on muuten aika tosi kivaa, että täällä Saariselällä on nyt tosi paljon ihmisiä. Suomalaisia hiihtäjiä ja lisäksi jos vaikka minkä maalaisia turisteja. Ja onhan se hienoa, että täällä on näin täydellinen talvi kaikkia tulijoita vastassa. Täällä Laanihovissakin on ollut joka päivä aika mahtavat monotanssit livemusiikin tahdissa. Vinkiksi niille, jotka ei tiedä mistä monotansseissa on kysymys: tulkaa katsomaan, sitä tunnelmaa ei nimittäin pysty oikein tyhjentävästi kuvailemaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: