Uusi yritys

Kirjoittelin tosiaan eilen illalla pitkän blogitekstin ja onnistuin sitten jotenkin väsyneenä hävittämään sen jonnekkin bittiavaruuteen. Yritetäänpä nyt uudestaan.. 🙂

Ollaan nyt oltu Vuokatin kisojen jälkeen viikko täällä Saariselällä, tai tarkemmin sanottuna Laanilassa. Olosuhteet on kerrassaan loistavat. Tykkilatu on huippukunnossa, ja sitä on yhteensä se noin 14km. Lisäksi latukoneella on ajettu vapaan baanaa kaikille muille valaistuille laduille, eli kiilopäälle, kakslauttaseen ja tievatuvalle sekä kuutamoladun lenkki. Kaunispään huipulle on myös tehty kelkalla ”nousulatu”, jossa korkeuseroa on noin 125m. Hiihtäjiä täällä on vähän, mutta taso on sitäkin kovempi. Paikalla on muun muassa Venäjän maajoukkue. Muutenkin kelit on ollut tosi hyvät, 0 – -5 astetta ja lähes joka päivä on sadellut lunta. Yleensä, kun tänne Ylä-Lappiin tulee talvi, tulee samalla myös pakkaset ja nihkeät hiihtokelit. Kaksi vuotta sitten, kun lumet tuli samoihin aikoihin lokakuun lopussa, oli pakkastakin heti -15 – -20 astetta. Nyt ei ole sitä ongelmaa ollut.

Päästiin lauantaina aloittamaan myös uusien suksien testaaminen. Aamulla testissä olivat perinteisen purkkisukset. Kelikin oli sopivasti haastava +-0 ja lumisade. Arvatenkin voiton veivät uudet pitopohja zerot, jotka toimivatkin tosi hyvin. Meillä ei kummallakaan ole hirveän paljon kokemusta pitopohjista ja tämä kokemus olikin tosi mukava. Niillä uskaltaa kyllä lähteä kisaan koska vain, kun vain oikea keli sattuu. Iltapäivällä testattiin sitten vaparin suksia, molemmilla oli testissa kahdeksan paria. Täytyy kyllä sanoa, että uudet sukset on tosi hyviä. Kyllä ne oli heti testin keulapäässä vanhojen luottoparien rinnalla, vaikka niitä on huomattavasti vähemmän voideltu.

Treenien jälkeen palautumisesta on huolehtinut Laanihovin loistavat ruuat. Oikein odottaa aina ruoka-aikaa, että mitähän hyvää sieltä nyt saa. Naminami 🙂

Tänään vietetään leirin ensimmäistä kokonaista lepopäivää. On se kyllä hankalaa olla lähtemättä hiihtämään, kun latu lähtee suoraan ulko-ovelta, ja valita voi kolme eri lähtösuuntaa. Tänään onkin pitänyt keksiä vaihtoehtoisia tapoja viihdyttää itseään(ja vältellä opiskeluhommia :)).. Sellaisia on muun muassa Partioaitassa haahuilu, pöytäfutiksen peluu, kuvien lataaminen kotisivujen galleriaan jne. Onneksi huomenna pääsee taas takaisin sorvin ääreen. 🙂

Käykääs katsomassa galleriassa uusia kuvia. Latailin ihan uusia ensilumen kuvia ja vähän myös pyöräilykuvia kesältä. Kaikki kuvat on arvatenkin – Saariselältä.. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: