Loistavat olosuhteet!

Eipä ole otsikolla mitään tekemistä sen kanssa, että ollaan tällä hetkellä Vuokatissa tai sen kanssa, että täällä avataan huomenna maastohiihdon kansallinen kilpailukausi.

Täytyy nimittäin kaiholla katsoa kuvia Saariselältä. Siellä on ihan oikea talvi: 20cm luonnonlunta, rutkasti pakkasta ja kokoajan enemmän tykkibaanaa. Loistavat olosuhteet siis.. Täällä sen sijaan on nippanappa 2,5km latua ja aivan älyttömästi hiihtäjiä, mikä tarkoittaa tietenkin hillittömiä ruuhkia ja surkeassa kunnossa olevaa latua.. Ensimmäisenä päivänä latu oli ihan sohjolla, ja sen jälkeen kun lämpötila meni pakkasen puolelle, se on ollut ihan jauholla.. Perinteinen Vuokatin jauholaari siis tiedossa sunnuntain viestissä.. 🙂

Enhän mie tietenkään näitä olosuhteita kiusallani hauku, enemmänkin vaan ihmettelen, että mitähän järkeä tässä oikein on.. Avata kisakausi lokakuussa, kun juuri kellään ei ole riittävästi kilometrejä alla, eikä latukaan kovin hyvä ole. Ja varmaan jos asuu jossain etelässä, missä talvi tulee yleensä tammikuussa, niin onhan se hyvä olosuhde.. Valkosta lunta ja ainaki kilsan kierros, ajatella. Tuntuu vaan tympeältä tulla kiertämään tänne pikku rinkiä, kun on tottunut oikeaan talveen ja oikeisiin latuihin. Ja kun sellainen olisi vieläpä tarjolla muutama sata kilsaa pohjoisempana.

Mutta ei muuta kuin hiihetään kilpaa, kun viisaammat on niin päättänyt. Eli olkaapas sunnuntaina TV:n äärellä, kun tulee lähetys Vuokatin Suomen Cupista. Tiina hiihtää naisten viestissä kakkososuutta ja Reima miesten viestissä kolmatta eli ankkuriosuutta!

 

Tiina ja Reima

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: