Rovaniemi

Kotona ollaan. En sitte tiiä onko se hyvä vai huono asia, mutta joka tapauksessa..

En kyllä tiiä sitäkään, mitä paikkaa oikeastaan pitäisi kodiksi kutsua. Kesäkuusta lähtien ollaan asuttu reilu kolme kuukautta Saariselällä ja viimeisestä neljästä vuodesta varmaan yhteensä melkein kaksi. Näinpä voi hyvällä syyllä sanoa, että Saariselkä on meille paljon enemmän koti kuin mitä Rovaniemi on koskaan ollut. 🙂 Siksi täytyy antaa aivan ÄLYTTÖMÄN ISO KIITOS Ilonalle ja Jarkolle, jotka ovat suurimmaksi osaksi mahdollistanut sen, että olemme voineet Saariselällä olla. Viime vuosina ollaan vietetty paljon aikaa Siulapuistossa ja Laanihovissa, mikä on mahdollistanut hyvissä olosuhteissa treenaamisen vähällä matkustamisella. Se on hienoa, tärkeää ja nykyään aika harvinaista, että joku on valmis auttamaan urheilijoita pelkästä auttamisen ilosta. Sponsoroinnissa ei aina ole kyse valtavista summista rahaa; pienen tuntuinen apu voi olla kansallisen tason urheilijalle merkittävä ja jopa ratkaisevan suuri uran jatkumisen kannalta.

Toinen iso kiitos menee Hokkasen Raunolle, joka auttoi meille talvitassut Kian alle. Pieniä ja tärkeitä juttuja, jotka auttaa meitä tekemään sitä, mitä eniten haluamme.

Muuten viimeisin Saariselän leiri oli huippuhieno. Oli aivan tosi mahtavaa seurata talven tuloa tunturissa. Ensimmäisen viikon syksyisistä vesisateista siirryttiin pikkuhiljaa talveen. Viimeisen viikon aikana Saariselän alueen lammet jäätyivät umpeen, lumi satoi maahan ja viimeisinä aamuina oli oikein kunnon talvipakkanen. Harjoituksellisesti onnistuttiin myös. Ensimmäisten lämpimien päivien jälkeen latu oli tosi hyvässä kunnossa, eikä hiihtäjiä ollut liikaa. Omat harjoitukset sai tehdä rauhassa ja juuri niin kuin oli suunnitellut. Tuntuu, että hiihto on paljon valmiimpaa kuin viime vuonna samaan aikaan, jolloin oltiin juuri tultu Ramsausta. Jäätiköllä hiihto on kuitenkin aika hidasta, eikä siellä saa kisavauhtiseen hiihtoon minkäänlaista tuntumaa. Parhaimmillaan hyväkuntoisella säilölumibaanalla harjoittelu on ihan yhtä tuottavaa kuin jäätikölläkin. Hieman halvempaa vain.. 🙂

Seuraavaksi meidän ohjelmassa on matkustus Vuokattiin ja kisakauden avaus Vuokatin Suomen cupin viestissä sunnuntaina. Todellisuudessa kausi pyörähtää kuitenkin käyntiin vasta Saariselällä 10.-12.11. Ei noihin Vuokatin kisoihin suhtauduta vielä kovinkaan tosissaan.. Onneksi nyt näyttää siinä mielessä mukavalta, että toisin kuin viime vuonna, näitä alkukauden tärkeitä kisoja päästään hiihtämään oikeissa talviolosuhteissa ja kunnon radoilla. Viime vuonna ei tiennyt olisiko itkenyt vai nauranut, kun kisoja olisi pitänyt hiihtää, mutta lumi suli silmissä ja väheni päivä päivältä ennen kisoja. Toivotaan vain, ettei seuraava kiusa ole sitten pakkanen….

 

Tiina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: