Sataa sataa ropisee..

Ei ehkä ihan sellainen otsikko, jota maastohiihtäjä toivoisi kirjoittavansa lokakuun puolessa välissä. Ollaan nyt oltu täällä Saariselällä 1,5 viikkoa ja jokaikisenä päivänä on satanu, jos ei vettä niin räntää.

Minuahan ei sade sinänsä haittaa; oikeastaan ekan vartin jälkeen ku kengät on kastunu, niin se on ihan sama mitä sieltä taivaalta tulee. Gore-Tex pitää sateen ja tuulen, ja asenne hoitaa lopun. 🙂 Selvääkin selvempää on kuitenkin, että ei se tuolle ladulle hyvää tee, että koko ajan tulee taivaalta vettä ja yölläkään ei käy pakkasella. Tänään meillä on ollut lepopäivä, jotenka ei olla ajantasalla siitä, miltä latu tänään näyttää. Jos alakerran naapureihin on uskomista, niin kyllä siellä vielä hiihtää.. Ne kun on käynyt tänään jo kahdesti hiihtämässä. 🙂 Onneksi sääennuste näyttää jo sen verran kivalta, että huomenna olis viiminen tämmönen kökköpäivä, ja loppuviikosta voisivat kunnan miehet jo vaikka viritellä lumitykkejä. Huono puoli siinä on, että Kia:ssa on vielä kesärenkaat, eikä niillä ihan kauheasti kiinnostais liukastella lumisateessa Rovaniemelle.. 🙂

Täytyy muuten vielä tähän kirjoitukseen sisällyttää yksi tunnustus… Kyllä toi säilölumella hiihtäminen on vaan niin huono korvike oikealle talvelle. Ja hiton TYLSÄÄKI se on vielä.. Sitä joskus aina miettii, että minkä hemmetin takia sitä pitää päässä hiihtämään jo lokakuussa jotain 10min kiekkaa, kun taivaalta tulee vettä ja lämmintä on +5? Eikö vois odotella paria viikkoa ja oikeaa talvea? Ei tuolla sohjoisen ringin kiertämisellä ole minun mielestä oikein mitään tekemistä oikean hiihdon kanssa, ja olen aika varma, että kilpauran jälkeen en tule moisia hiihtomahdollisuuksia hyödyntämään. Toki tiedän kilpahiihtäjänä, että koska kausi alkaa jo marraskuun alussa, täytyy hiihtämään päästä aikaisemmin ja toisaalta jossakihan ne kisat pitää piettää.. SILTI, voiskohan kisakauden aloittaa myöhemmin?! 🙂

Eipä tässä muuta.. Huomenna takaisin sorvin ääreen..

 

Tiina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: