Syksy!

Kesäkuussa, kun menimme Saariselälle ajattelin, että MTB viikonloppuun on pitkä aika, ja kun se on ohi, on jo syksy. Niin meni kesäkuu ja heinäkuu, ja yhtäkkiä huomasimme kesän kääntyvän jo loppupuolelle. Sitten tuli elokuu, kiire, ja kisat tuli ja meni. Nyt on kai siis syksy.

Viimeiset päivät Saariselällä oli yhtä kiirettä, kisaratoja merkattiin kolmena päivänä, lisäksi oli muita tärkeitä asioita hoidattavaksi. Oikein missään vaiheessa ei ehtinyt kunnolla sisäistää, että sunnuntain kisan jälkeen pitää pakata kimpsut ja kampsut autoon ja lähteä Rovaniemelle. Ehkä sen vuoksi lähtöön ei osannut millään lailla valmistautua. Ja pahaltahan se sitten tuntui.. Kaksi hienoa kuukautta kotiseudulla; sitä alkoi pitää itsestään selvänä kaikkea sitä parhautta, mitä elämä tunturissa tarjoaa. Vielä eilen illalla, kun lähdimme kohti etelää aurinko paistoi niin mielettömän kauniisti tunturin rinteeseen, että tuntui täydelliseltä vääryydeltä lähteä pois.

Itse tapahtuma meni hyvin, vaikka olisihan ajajia voinut mukana enemmänkin olla. Toisaalta kaikki palaute, mitä saimme oli positiivista, joten eiköhän Saariselän maastopyöräilyn ilosanoma lähde liikkeelle. Todennäköisesti jatkoa seuraa, missä muodossa, ei ole varmaa. Oma ajaminenkin ilahdutti, vaikka olihan se selvää, että kahdeksan viikkoa kovaa treeniä ja ratojen merkkaaminen siihen päälle painoi kropassa aika paljon. Viime talven koettelemuksien jälkeen minulle itselle on kuitenkin saavutus, että jaksoin ajaa neljän ja puolen tunnin kisan kunnialla maaliin ilman sen pahempaa tummumista. Täytyy pitää mielessä, ettei siitä ole kuin neljä kuukautta, kun olin niin pohjalla, etten jaksanut hiihtää edes vitosen kisaa kunnolla.

Tällä hetkellä olo on aika tyhjä ja uupunut. Nyt seuraa varmaan lepopäivä, jos toinenkin. Lähdetään lenkille sitten kun siltä tuntuu. Luostolla olis kisat viikonloppuna. Voi olla, että lähdetään sinne, mutta jos tuntuu ettei jaksa, niin sitten ei varmaan lähdetä. 🙂

Lopuksi vielä kuvaa sielunmaisemasta, tunturissa on tilaa hengittää!

 

 

Tiina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: