One more time!

Kaksi kuukautta on pitkä aika, mutta kun on kyse harjoittelusta ja haluttujen ominaisuuksien kehittämisestä, on se aika lyhyt ajanjakso. Täytyy harjoitella paljon, monipuolisesti, tehokkaasti ja välillä levätäkin riittävästi. Ja niin vain yhtäkkiä kesä kääntyy jo loppupuolelle. Heinäkuu on jo lopussa ja kahden viikon päästä koittaa paluu Rovaniemelle.

Valehtelisin, jos sanoisin, ettei minulla ole missään vaiheessa ollut ikävä ”kotia”. En tosin ikävöi Rovaniemeä kaupunkina. Ikävöin omaa kotia, keittiötä, sänkyä, pyykkikonetta, vaatekaappia ja omaa lähikauppaa, jossa ei tarvi tarkistaa jokaisen tuotteen hintaa ja viimeistä käyttöpäivää erikseen. (ei siinä, että minulla on mitään pahaa sanottavaa täkäläisestä lähikaupastani, josta voi ostaa esim. vuoden vanhoja karkkeja tai 20e kanankoipia :)) Saariselkä on meidän suosikkipaikka maailmassa ja todennäköisesti myös tulevaisuuden asuinpaikkakin, mutta koti on aina koti, ja takaisin on kiva mennä. 🙂

Koska meillä on enää ”vain” kaksi viikkoa aikaa täällä tunturissa, tulee ainakin minulle sellainen olo, että haluan ottaa näistä viikoista irti kaiken mahdollisen. Se ei tarkoita sitä, että haluaisin välttämättä treenata mahdollisimman paljon. Se voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että pysähdyn pitkällä lenkillä tunturin rinteeseen istuskelemaan ja nauttimaan maisemista ja raikkaasta tunturituulesta. Sellaiset hetket haluan ottaa täältä mukaan, ja palata niihin sekä nauttia niistä sellaisinakin päivinä, kun treenaaminen ei ole niin kivaa ja helppoa.

Haluankin näiden kahden viikon aikana käydä kaikki suosikkipaikkani ja -reittini vielä kerran, ja nauttia joka ikisestä hetkestä täysin siemauksin. Tämän päivän ”one-more-time” oli kaikkien aikojen suosikki pyöräilyreittini Saariselkä-Vellinsärpimä-Taajoslaavu-Saariselkä. Ehkä yllättävä suosikkireitti, koska se ei ole maisemallisesti Saariselän hienoin eikä se sisällä myöskään alueen parhaita nousuja. Sen sijaan se on kokonaisuutena yksinkertaisesti hieno: 30km täydellisen hienoa metsäpolkua ja hienoa ylälappilaista metsää höystettynä tuntureilla. Perfect joy ride!

Huomisen one-more-time lienee sitten iltarastit Kaunispäällä, kivaa hommaa sekin. 🙂 Muita pakollisia harjoituksia ennen lähtöä ovat esimerkiksi rullahiihtovedot magneettimäkeen, juoksulenkki avotunturiin ja ehkäpä myös sauvarinne Kaunispäälle.  Ja onhan niitä muitakin must-juttuja, kuten päiväkahvit Kaunispään huipulla kera Lapin Kansan tai Inarilaisen. 🙂

Viimeisenä viikonloppuna saammekin fiilistellä Saariselkää ihan kisavauhdissa Saariselkä MTB:n merkeissä. Sitä odotellessa ja treeneistä nauttiessa siis!

Tiina

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: