Sää on pukeutumiskysymys…

..ja pyöräily on välinelaji!

Tänä kesänä Saariselkä on tarjonnut meille aika tyypillistä Ylälapin säätä: lämmintä auringonpaistetta, kylmää pohjoistuulta, vesisadetta ja jopa lunta.. Menneen viikon hitti onkin ollut Gore-tex.. 🙂 Vettä on tullut enemmän ja vähemmän joka päivä, ja lämpötila on viihtynyt enimmäkseen +10 asteen tienoilla. Voisi luulla, ettei tuolla säällä ulkona paljo viihdy. Eipä ole kuitenkaan kelit paljon meidän treeneihin vaikuttanut, kaikki on tehty mitä on suunniteltukin. Eikä tämmöiset kelit ole näillä korkeuksilla kesäkuussa mitenkään poikkeuksellisia, enemmänkin tavanomaisia. Se on sitten kiinni asenteesta, lähteekö sinne kaatosateeseen treenaamaan vai jääkö sisälle kökkimään. Voihan sen niinkin ajatella, että jos haluaa kesänsä viettää 300km napapiirin pohjoispuolella, niin tuskin odottaa hellekelejä ja rusketusraitoja. 🙂

Jos sää ei ole päässyt reeneihin vaikuttamaan, niin pienet välineongelmat on. Reiman pyörä on tällä hetkellä varikolla, joten tämän viikon pyörälenkit on jouduttu muuttamaan rullahiihdoksi ja sauvarinteeksi. Mikäpä siinä, vähän vaihtelua arkeen. Varaosien saanti vain on täällä Suomessa niin surkeaa, että lähes poikkeuksetta kaikki osat pitää tilata ulkomailta. Nytkin muutaman tunnin puhelimella soitteluiden jälkeen, lähti tarvittavat osat tulemaan Tanskasta. Niillä voi kuitenkin matkassa mennä sen verran aikaa, että täytyy varmaan hakea Reiman vanha pyörä Sodankylästä tänne Selälle. Onneksi se ei ole mennyt yrityksistä huolimatta kaupaksi, nyt sitä tarvitaan. 🙂

Kohta sitten lähdetään tälle päivälle vielä kerran kastumaan, vuorossa suunnistusta Koppelon huikeilla vaaran rinteillä. Toivottavasti löydetään illaksi takaisin. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: