Saariselkä! Here we come!

Jeij! Kohta sitä taas mennään! Laukut on taas pakattuna ja perhe Idström on valmiina vaihtamaan maisemaa. Tällä kertaa Kian nokka suuntaa pohjoiseen ja suuntana on ”koti”, eli Saariselkä. Siis niiiiiiin kivaa! 🙂

Ei muuten ole ihan simppeli juttu pakata kaikkia meidän perheen kimpsuja ja kampsuja normi farmariautoon. Välillä tuntuu, että olis kiva jos olis joku pakettiauto, jonne vois vain ”nakella” tavarat kyytiin ja lähteä ajelemaan. Kun Kia Ceediin pitää mahduttaa kaksi maastopyörää + extravanteet, pyöränhuolto välineitä, kaksi (isoa) laukkua, neljät rullasukset ja kuudet sauvat, x määrä kenkiä ym asiaan kuuluvaa, niin siinä ei aina naurata. 🙂 Onneksi ollaan jo hyvin harjaantuneita tässä pakkaamisessa, jotenka se sujuu jo ihan kivasti..

Saariselällä meitä on vastassa jo tutuksi tullut leiritukikohta, josta suuuuuren suuri kiitos kuuluu Laanihovin Ilonalle ja Jarkolle. Saariselällä vietetyt viikot ovat olleet aina vuoden parhaita harjoitusviikkoja ja on ollut mukavaa, että siellä on ollut tuttu kämppä jonne voi mennä. Saariselkä onkin yksi meidän ultimate suosikki treenipaikoista. Siellä on lähes kaikkea, mitä hiihtäjä voi toivoa: polkuja jalkalenkeille ja maastopyöräilyyn on rajattomasti, nousuja on hyvästi, rullahiihtoonkin löytyy pari kivaa nousua ja vähän tasaisempaakin maastoa.. Ja kaiken hyvän lisäksi kaikki on tosi lähellä, eikä autoa käytännössä tarvis mihinkään. Ainoa mitä ollaan vuosien aikana Selälle kaivattu on oikein hyvä uimapaikka. Sellainenkin tosin löytyy Ivalo-Törmänen akselilta, eli noin 30km päästä. Lepopäivänä ollaankin usein ajeltu Ivaloon ja käyty uimassa.

Huomenna siis startataan kohti pohjoista. Ennen Saariselkää käydään matkalla kilpailevassa tunturikeskuksessa sauvarinteessä ja Sodankylässä sukuloimassa + huollattamassa pyörää. Kyseisessä kilpailevassa tunturikeskuksessa on ehkä Suomen paras sauvarinne, kun otetaan huomioon korkeusero, pituus, alusta ja tietty maisemat. Ja lisäksi kukaan muu ei ilmeisesti pidä sitä niin hyvänä rinteenä, koska siellä saa lähes aina olla yksin. 🙂

 

Tiina

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: