Kisakausi avattu

Käytiin tiistaina avaamassa kesän maastopyöräilykausi kisamielessä Ounaksen Pyörä-Poikien cup-kisoissa täällä Rovaniemellä. Harmittavasti porukkaa oli sen verran vähän viivalla, ettei tästä nyt mitenkään huikeita johtopäätöksiä voi tehdä.

Kivaa se taas kuitenkin oli ryttyyttää oikein kunnolla menemään. Ei sitä koskaan yksin tule samalla tavalla kiihdyteltyä. 😉 Tuloksena tosiaan oli elite-sarjan voitot sekä miehissä että naisissa. Omasta voitostani en viitti sanoa mitään, koska olin ainoa nainen kisassa..:) Joka tapauksessa tuntuu hienolta, kun olo on selvästi terve ekan kerran joulukuun alun jälkeen. Enää ei tarvi arpoa, että onkohan sitä kipeä ja uskaltaako alkaa reenaamaan. Sehän on selvä, että kunto ei ole mitenkään hyvä eikä herkkä, mutta ei se kyllä saa kesäkuun alussa vielä ollakaan. Huippukunnosta ollaan kaukana, mutta nyt kun keuhkot on taas terveet niin sitä voi tavoitella.

Hitsin hyvää treeniä muuten tuo maastopyöräily! Ihmettelen kyllä suuresti, miksi suomalaiset hiihtäjät eivät pyöräile juurikaan maastossa. Norjalaiset ja ruotsalaiset kuitenkin käyvät marakisojakin ajelemassa useamman vuodessa, myös Tsekin Bauerilla on paljonkin maastopyöräilytaustaa. Usein kuulee sanottavan, että maastopyöräily ei ole hyväksi hiihtäjälle, koska työ tehdään vain jaloilla ja se on jaloille liian kuormittavaa. Jotka näin sanovat, eivät ole varmaan koskaan maastopyöräilyä kokeillu. Se on nimittäin mitä suuremmissä määrin koko vartaloa rasittavaa. Oikeassa maastossa saa kääntää ja vääntää koko kropalla ja samalla nostella pyörää. Lisäksi maastopyöräily on samalla tavalla intervallilaji kuin hiihtokin(toisin kuin juoksu..), välillä joutuu kiihdyttelemään reilusti, jotta jostain maastonkohdasta selviää, luonnollisia palautuksia tulee alamäissä. (joskaan ne ei yleensä ole mitään kyytissä istuskelua…:)) Ja suoraansanottuna en käsitä, miksi joku joka koko talven istuu autossa ja kattelee tien laitoja, haluaa katella kesällä niitä samoja tienposkia pyörän päältä. Siis siksi maastopyöräilyä! Maastopyöräily on samalla tavalla vapauttavaa kuin hankihiihto – pyörän selässä pääsee mielettömän hienoihin paikkoihin ja ehtii nähdä paljon enemmän kuin esim. juoksemalla. Ja maastopyöräilkisoista saa mahtavan adrenaliiniruiskeen. 🙂

Vielä on aika lailla auki, miten paljon me kesällä pyöräillään kilpaa. Oikeastaan ainoa ihan varma viikonloppu on omat ”kotikisat” eli Saariselkä MTB Weekend elokuun 11.-12. päivä. Lauantaina XC:tä Kaunispäällä ja sunnuntaina marakisa. Voin muuten luvata, että Saariselällä ei nousu lopu kesken ja maisemat reitillä on Suomen hienoimmat! Tervetuloa! Lisäksi harkinnassa on XCO:n SM Kouvolassa, Vuokatti MTB, Jämi84+XCE:n SM, OPP:n Pyhä-Luoston kisat ja XCM:n SM syksyllä. Kaikkia noita ei varmasti tule käytyä, koska muuten sais koko elokuun olla reissun päällä.. Joka tapauksessa varmaan ajellaan mahdollisimman paljon tuota OPP:n Rovaniemi-cupia ja katellaan sitten miten pidemmät reissut sopii ohjelmaan.

 

Tiina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: