Viestihiihtoa

Taas on pari viikkoa vierähtänyt edellisestä päivityksestä. Sillä välin olemme ehtineet hiihtää viestiä sm-kisoissa Imatralla Kuusamon Erä-Veikkojen joukkueissa ja maakuntaviestiä Kemissä Inarin kunnan joukkueessa.

Viestejä on aina mukava hiihtää riippumatta siitä, minkä tasoisesta ja kokoisesta tapahtumasta on kyse. Siksi minulla harmittaakin, että Lapin maakuntaviesti on viime vuosina kuivahtanut varsin mitättömäksi tapahtumaksi. Minua ihmetyttääkin se, että miten voi olla, että Lapin kokoisesta maakunnasta ei löydy viestiin kuin kahdeksan joukkuetta, ja niistäkin kaksi tulee Kemistä ja kaksi Rovaniemeltä. Me ollaan joka vuosi raavittu Inarista kokoon joukkue, vaikka väkeä on vähän ja nuorten osuuksille on aina hankaluuksia löytää hiihtäjiä. Eilenkin meidän poika 16v taisi olla 63v! Siitä kaikki kunnia Paavolle, olispa itsekin tuollaisessa kunnossa eläkeiän jälkeenkin! Niin että Lapin kunnat, hopihopi, urheilumieltä kehiin! Kyllä varmasti lähes joka Lapin kunnasta löytyy joukkue, jos tahtoa löytyy! Tällaisissa tapahtumissa voitto ei ole tärkeintä vaan osallistuminen! Jokunen vuosi sitten meillä oli Inarista kaksi joukkuetta, pitääkin vissiin alkaa puhumaan liikuntasihteerille, että totta me Inarista kaivetaan ensi vuodeksi kaksi porukkaa!

 

Tämän paatospuheen jälkeen voisikin siirtyä viestien urheilulliseen antiin. Viikko takaperin SM-kisoissa hiihdimme siis molemmat Kuusamon Erä-Veikkojen ykkösjoukkueissa. Naisten viesti lähti hienosti käyntiin, kun Linda toi joukkueen noin kymmenentenä vaihtoon. Itse pääsin siis toiselle osuudelle hyvissä asemissa. Pääsin hyvään porukkaan Lapin Tertun ja Porelan Susannan kanssa. Kyyti oli alusta asti kovaa, mutta hyvin siinä pysyin. Sitten menin ja pilasin hyvin alkaneen viestin kaatumalla vauhdikkaassa laskussa. Siinä meni vähän pasmat sekaisin ja sijoitus putosi ropisemalla. Vaihtoon könysin sijalla 19. Viesti sujui loppuun yhtä mollivoittoisesti ja Jonna ylitti maaliviivan 23:na. Ensi vuonna uudestaan.

Miesten viesti sujui vähän päinvastaisesti naisten viestiin verrattuna. KEV:n sijoitus pyöri kolmen ensimmäisen osuuden aikana 25-30 paikkeilla. Reiman hiihto ankkuriosuudella oli nousujohteinen ja hän sai nostettua joukkueen sijoitusta peräti 13 pykälää. Ikävä kyllä kilpailun tuomarineuvosto päätti hylätä poikien suorituksen, eli eipä siitä miestenkään viestistä jäänyt mitään käteen. Kun noita kisoja on nyt jälkeen päin katsonut televisiosta, niin kilpailun TD:n linjasta voi olla kyllä montaa mieltä. Tuntuu, että Kimmon rike ei mitenkään voinut olla niin räikeä, että siitä pitäisi koko joukkue hylätä. Ylen lähetyksissäkin näkyy todella räikeitä oikomisia ja luistelupotkuja perinteisen osuuksilla, ja niiden perusteella olisi voinut monta kärkipään joukkuetta hylätä. Noh, häviäjän on aina helppo etsiä virheitä muiden toiminnasta. Totuus on sekin, että erinäisten sairastelujen ja loukkaantumisien vuoksi miesten KEV ykkösestä puuttui kolme ykkösjoukkueen viestin viejää. Toivottavasti pojat kuntoutuisivat ja intoa löytyisi ensi vuoteen!

 

Tämän vuoden Lapin maakuntaviesti hiihdettiin aprillipäivänä Kemin Sauvosaaren varsin helpoilla radoilla. Kaiketi viestin tuominen kaupungin keskustaan ja helpoille radoille oli jälleen yritys tuoda tapahtumaan vipinää. Mielestäni helppo ja vauhdikas rata sopiikin maakuntaviestin tapaiseen tapahtumaan varsin hyvin. Jostain syystä niin joukkueiden kuin yleisönkin määrä oli jälleen olematon. Inarin joukkue onnistui tänä vuonna hyvin ja kotiin viemisiksi saimme kaikki hopeiset mitalit. Etukäteenkin ajatelutuna hopea oli meidän maksimisuoritus, sillä Rovaniemen voittamiseen ei taida olla ihan lähivuosina millään kunnalla rahkeita. Väki muuttaa syrjäkunnista Rovaniemelle, eivätkä sen jälkeen edusta synnyinkuntaansa, vaikka nykyisillä säännöillä siihen olisi mahdollisuus. Hiihdollisesti meidän suoritukset viestissä olivat ihan hyviä helpolla radalla ja nopessa kelissä. Hiihdimme molemmat kisan kärkivauhtia, kun kaikki osuudet otetaan huomioon.

 

Seuraavaksi vuorossa on pääsiäiskiertue Länsikairassa ja seuraavana viikonloppuna Suomen cupin finaalit Rukalla. Kisakausi jatkuu vielä kuukauden ja päättyy perinteisesti vasta Inarin kultapullokisoissa. Sieltä suuntaamme edelleen pohjoiseen kohti Kilpisjärveä ja talven parhaita hiihtopäiviä!

 

Tiina

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: